Meksiko iz kontroverznog penala do polufinala

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 20.07.2015.
16:33
Izvor: Sportske.net

Velika drama viđena je sinoć na preostala dva četvrtfinalna meča na prvenstvu Severne i Srednje Amerike. Panama i Meksiko će se boriti za finale.

BETA/AP Photo/Seth Wenig
BETA/AP Photo/Seth Wenig

Povezane vesti

'Sombrerosi' su eliminisali Kostariku u 1/4 finalu KONKAKAF Gold kupa.

Nije bilo golova sve do 123. minuta, kada je sudija iz Gvatemale Lopez pokazao na belu tačku.

Centaršut s levog krila, Oribe Peralta je ostao kratak, teatralno je pao, utisak je da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu, ali zako nije mislio glavni arbitar ove utakmice. Uostalo, procentite sami...



Andres Gvardado je bio precizan sa 'kreča' i odveo Meksiko u polufinale, a nezadovoljni navijači Kostarike su iz bunta ubacili gomilu flaša vode na teren stadiona u Nju Džerziju.



Meksiko će se za plasman u finale boriri sa Panamom, koja je na penale eliminisala Trinidad i Tobago.

Rezultat nakon 120 minuta utakmice bio je 1:1, Tehada je doveo Panamce u vođstvo u finišu prvog poluvremena, izjednačio je Kenvajn Džons početkom drugog dela igre.

U penal drami viđeno je čak devet serija, Trinidad i Tobago je imao meč loptu u sedmoj seriji, Sirus je promašio, a uloga tragičara pripala je Peltieru. Panama je pogodila šest puta sa bele tačke, rival sa Kariba je dao jedan gol manje.



Zanimljivo, Panama je do polufinala došla bez pobede iz igre, sva četiri meča su remizirali i na mala vrata stigli do borbe za finale sa Meksikom, reprezentacijom zbog koje je propušten prošlogodišnji Mondijal u Brazilu u 'minut do 12'.

Od juče je poznato da prvi polufinalni par čine domaćin SAD i Jamajka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke