Mesi kupio kuću u Milanu, lavina je spremna, ali...

Autor: Milovan Longinov
utorak 11.08.2020.
17:43
Izvor: Sportske.net

Naravno, očekuje se trka za "gorućim" vestima, ali...

Povezane vesti

... odmah na početku ćemo vam reći da to nema veze sa potencijalnim transferom u Inter.

Italijanski mediji preneli su opet danas vest o kupovini penthausa, porodice Mesi, u kvartu Porta Nova, nedaleko od stadiona Đuzepe Meaca.

Ipak, kao što je i u prvom talasu ovih vesti preneto, razlog za to je problem sa porezom, koji Mesi odavno ima u Barseloni, odnosno Španiji, pa je njegov otac Horhe odlučio da kupi nekretninu u Italiji.

Ako se sećate, Mesi je pre pet godina bio na udaru španske javnosti i tamošnjeg suda zbog utaje poreza zbog čega je razmišljao o odlasku iz te zemlje.

Kupovina penthausa u Milanu pokrenula je nedavno lavinu o mogućem odlasku u Inter, što se poklopilo i sa Mesijevim nezadovoljstvom trenutnom upravom Barselone.

Međutim, kao i tada, i danas, nekoliko nedelja kasnije, ozbiljniji izvori podsećaju da ovde nema mesta glasinama o transferu, već da su u pitanju samo "fiskalni" problemi, odnosno rešenja, zbog ogromnih poreza u Španiji...

Mesi ima ugovor do 2021. godine, nema nameru da napusti Barsu, ali isto tako ni da produži ugovor dok je trenutna uprava tu. Srećom po njega i sve navijače Barselone, Bartomeu i ekipa će napustiti klub posle izbora naredne godine.

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gile sile pravi
Tuesday, 11.08.2020
19:57

Hoce neko da objasni zasto bi Mesi platio manji porez u Spaniji - ako kupi nekretninu u italiji - zna li neko o cemu je tu rec ? inace Penthaus je nesto exluzivno

avatar
amigo999
Tuesday, 11.08.2020
19:01

Ma dolazi on vec ove godine u Inter. Prvo tata Horhe kupio stan u Milanu i preselio u Milano( komsija sa upravnom zgradom Suninga). Sada i sin kupio kucu u Milanu. Mesi prekinuo pregovore sa brcelonom za novi ugovor....Sve je jasno....

avatar
Milos Ilic_fb1
Tuesday, 11.08.2020
17:46

Mozda i glupo pitanje, ali kako ce kupovina nekretnine da resi Mesijeve poreske probleme u Spaniji?
Koliko znam, porez na zaradu od lika i dela se placa do 100 000 evra u Italiji, ali to vazi iskljucivo za sportiste koji su u Italiji.
Jedino ako ne otvori firmu u Italiji ap tu prenese sva prava na lik i delo, ali onda bi vise smisla imalo da to bude neki poreski raj a ne italija