Mesi "razbio" Boliviju sa 3+2, Brazilci se pokrenuli, Kolumbijci trgli, Urusi produbili krizu

Autor: Mladen Heleta
sreda 16.10.2024.
08:32
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiva noć u Južnoj Americi.

EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni
EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Povezane vesti

Rano jutros je kompletirano 10. kolo južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a evo svih rezultata: Argentina - Bolivija 6:0, Brazil - Peru 4:0, Kolumbija - Čile 4:0, Urugvaj - Ekvador 0:0 i Paragvaj - Venecuela 2:1.

Na tabeli vodi šampion sveta Argentina sa 22 boda, druga je Kolumbija sa 19, treće mesto dele Urugvaj i Brazil sa po 16 bodova, peto dele Ekvador i Paragvaj sa po 13, a sedma je Bolivija sa 12 bodova. Osma Venecuela ima 11 bodova, a zaostali su Peru sa šest i Čile sa pet bodova.

Plasman na Mundijal će direktno izboriti šest najboljih ekipa na tabeli posle 18 odigranih kola, dok će sedmoplasirani tim igrati interkontinentalni baraž.

Kakva noć za Lionela Mesija na Monumentalu u Buenos Ajresu. Na dan kada je pre tačno 20 godina prvi put zaigrao fudbal u seniorskoj konkurenciji i debitovao za Barselonu, 16. oktobra 2004. godine, jedan od najboljih igrača svih vremena odigrao je meč za pamćenje i sa tri gola i dve asistencije srušio Boliviju.

Mesi je postigao svoj 10. het-trik u dresu nacionalnog tima, dok je istovremeno pretekao Iranca Alija Daeija na listi najboljih strelaca u dresu nacionalne selekcije.

Mesi je utakmicu otvorio pogotkom u 19. minutu, da bi do poluvremena usledile dve asistencije za Lautara Martineza u 43. i Hulijana Alvareza u 45+3. minutu.

Almadin pogodak u 69. minutu bio je jedini u kom Mesi nije učestvovao, da bi zvezda Intera iz Majamija u 84. i 86. minutu još jednom podigla Monumental na noge.

Bolivija je na taj način "spuštena na zemlju", posle tri uzastopne pobede, ali je i dalje i igri za plasman na SP. Međutim, kada siđu sa 4.200 metara nadmorske visine na kojoj dočekuju svoje rivale, Bolivijci nisu ista ekipa.

Brazil je konačno vezao dva trijumfa u ovim kvalifikacijama i sada "lakše diše". Trijumf u Čileu je materijalizovan u Braziliji, gde je "stradao" Peru rezultatom 4:0. Rafinja je dao dva gola iz penala u 38. i 54. minutu, a pogađali su još Andreas Pereira u 71. i Luis Henrike u 74. minutu.

Kolumbija je pokazala da je "visinski poraz" u Boliviji pre pet dana bio samo splet raznih okolnosti, pa je posrnuli Čile deklasiran u Barankilji sa 4:0. Strelci su bili Davison Sančez u 34, Luis Dijaz u 52, Džon Duran u 82. i Sinistera u 93. minutu.

Urugvaj i četvrti meč zaredom ne zna za trijumf, a važan bod iz Montevidea odneo je Ekvador, bilo je 0:0.

Paragvaj je u Asunsionu savladao Venecuelu sa 2:1 i sada je u zoni plasmana na Mundijal. Gosti su poveli u 25. minutu preko Aranburua, potom je Ensiso promašio penal za domaće, ali preokret je stigao golovima Sanabrije u 59. i 74. minutu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke