Mesi se pita - šta to beše gol iz slobodnog udarca?

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 01.11.2020.
11:47
Izvor: Sportske.net

Argentinski as i protiv Alavesa nastavio crnu seriju iz slobodnjaka.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Kapiten Barselone Lionel Mesi baš nema sreće ove godine sa slobodnim udarcima, što mu je do skora bilo jedno od jačih oružja.

Barselona je posle pobede protiv Juventusa u Ligi šampiona, nastavila sa prosipanjem bodova u prvenstvu odigravši samo 1:1 protiv Alavesa.

Mesi je na meču odigranom u subotu uveče produžio agoniju iz slobodnjaka.

Statistika nekad ne znači ništa, ali u ovom slučaju je neumoljiva.

Mesi je u prethodnih 45 utakmica pokušao iz prekida van 16 metara čak 41. put.

Učinak je sramotan - svega jedan pogodak i to protiv Osasune u junu.

Podsetimo, Barselona ja nakon novog neuspeha došla u poziciju da već posle osam kola zaostaje za Realom dvocifreni broj bodova.

To će se desiti ukoliko kraljevski klub bude uspešan na gostovanju Valensiji.

baner 12

Novo iznenađenje!

Posted by Sportske.net on Субота, 31. октобар 2020.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Sunday, 01.11.2020
23:52

Nije to stvar sreće niti talenta, već stvar treninga. A koliko vidim i drugi elementi (poput završnog kratkog pasa, šuta u pravom trenutku, driblinga 1 na 1 itd.) iz istog razloga nisu na novou koji od njega očekujemo. U poslednje 2 utakmice primetan je nešto veći trud i zalaganje negoli na prethodnim utakmicama od početka sezone, ali letargiju i nezainteresovanost nije tako lako prekinuti.

Međutim moram da primetim, kada su slobodni udarci u pitanju, da u 50% situacija živi zid nije ni blizu propisane udaljenosti, pa ni onim udarcima kojima je ranije davao golove ne bi uspeo da prebaci živi zid. Kada je bio zainteresovaniji te situacije je rešavao izmicanjem lopte neposredno pre šuta i po metar dalje u odnosu na mesto prekršaja, a sada pokušava šutevima po zemlji, sa strane ili kroz živi zid da to reši, naravno neuspešno, pogotovo kada Alaves parkira 10 igrača u živi zid.

Nije problem što je Messi omašio 2 slobodnjaka protiv Alavesa, već što je jedan od ta dva trebao da šutira Pjanić, pa neka i on omaši.

avatar
Benz9
Sunday, 01.11.2020
13:43

Kako igraju i jedni i drugi ne bi me ludilo da ove sezone Granada osvoji titulu...

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Sunday, 01.11.2020
13:11

Pa i sinoc se videlo, da i dalje ima neke zelje u njemu, ali tipa onaj pas pri kraju sto nije primio, bi pre par godina 10od10 takvih situacija zavrsio pogotkom, sada je jednostavno ostario, nema podrsku starijih saigraca koju je imao kroz veci deo karijere, nego je on sada taj sto treba da bude lider, a on to nikada nije bio.