Mesi "smenjuje" trenera, Setijen svestan da samo jedna stvar može da ga spasi u narednih par dana!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 17.07.2020.
10:31
Izvor: Sportske.net

Kantabrijac ne zna hoće li voditi tim u avgustu, počinje trka sa vremenom. Šta je rešenje?

EPA-EFE/MIGUEL RUIZ / FC BARCELONA
EPA-EFE/MIGUEL RUIZ / FC BARCELONA

Povezane vesti

Posle istupa Lea Mesija i ponovljenih kritika na račun tima posle gubitka titule, sve je izvesnije da je Kike Setijen na ivici.

"Ispašćemo od Napolija, ako budemo igrali ovako", rekao je Mesi koji je nekoliko puta kritikovao trenera zbog igre. Setijen nije u najboljim odnosima sa vodećim igračima svlačionice, mada ima podršku kluba. To ne znači ništa, katalonski mediji smatraju da se pita Argentinac.

"Ne znam da li ću voditi tim u Ligi šampiona, nadam se, ali odluka nije u mojim rukama", rekao je razočarani Kantabrijac.

On je svestan da jedino može da ga spase nedostatak alternativa. Barsa ima tri nedelje do revanša protiv Napolija, ima 1:1 iz Italije i favorit je za plasman na fajnal ejt. Ali, ovako kako su igrali protiv Osasune, ali i posle restarta, jasno je da nemaju šta da traže u trci za titulu prvaka Evrope.

Ćavi ostaje van domašaja, prvo jer čeka promenu rukovodstva, drugo u svađi je sa Abidalom, treće, neće vruć krompir na kraju sezone. Iz ove perspektive, smena Valverdea bila je velika greška, on se neće vratiti, već se izgleda dogovorio sa Valensijom i čeka novu sezonu.

Baner 3

Kuman ne želi da napusti klupu Holandije, Poketino ne želi da trenira Barsu, iako ga prijatelji nagovaraju, jer neće izdati Espanjol.

Ostaje eventualno da se nađe rešenje u domaćim redovima, tačnije da klub do kraja sezone, kao šok terapija preuzme trener "B" tima, Havi Pimienta, ali to je takođe veliki rizik. Danas mediji prebiraju po slobodnim trenerima, Alegri bi verovatno prihvatio ponudu, da odmah preuzme Barsu, ali to bi značilo da potpiše višegodišnji ugovor, u Kataloniji smatraju da on nije trener za stil igre "Blaugrane".

Kada se sve sabere, šta god Barsa da učini kajaće se, navijači upiru prstom u Abidala i Bertomeua, ako svlačionica ostane protiv trenera, njihova podrška neće spasiti Setijena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barcelona189929
Friday, 17.07.2020
19:31

Nije ovde problem trener, nego igrači koji se ponašju kao balerine na terenu. Od kada je otišao Iniesta, Barsa je izgubila i ono malo lepršavosti u igri što je imala. Treba se lepo zahvaliti svim matorcima u ekipi i pustiti malđe da se dokazuju. Ovo što gledamo unazad već četiri sezone, je blago rečeno očajna igra.

avatar
GoHardV3
Friday, 17.07.2020
17:14

Smesan klub pre svega.

avatar
Mirjevac
Friday, 17.07.2020
15:43

Prvi bi trebali da odu, Bartomeo, Abidal, pa Setien! Setien je preuzeo klub kad je bio na prvom mestu sa dva bida prednisti, sad je sa sedam boda iza i na drugoj poziciji, svi kritikuju slabu igru barce cak skoro svi barcini igraci, samo on Setien hfali da dobro igraju i da imaju uspeha, mislim da je on corav i da je slab trener i zato pod hitno treba da ode! Mesi je na vreme upozorio na slabu igru ali niko od odgovorni nije reagovao, zato Adios Setien, adios Bartomeo i Abidal!

avatar
P. S.
Friday, 17.07.2020
13:27

Sa Bartomeom na čelu ne moraju da razmišljaju ni o igračima ni o trenerima jer se ništa neće promeniti koga god da dovedu. Najpre moraju njega da smene, da demontiraju kompletan sistem javašluka, neodgovornosti i nezalaganja, pa tek onda da nađu krštenog trenera, da raskrste sa igračima koji neće da igraju fudbal (kako god da se zovu i kol'ko god da su plaćeni), od onoga što ostane da vide ko uopšte može da igra fudbal na nivou na kome bi Barsa trebalo da se nalazi i na kraju da dovedu ono što im fali. E sad, da li će to biti zamena kompletnog tima, pola tima ili šta već to je na stručnjacima da procene i odluče, a takvi trenutno sede negde u nekom ćošku Camp Nou-a i ne pitaju se ni za šta ili ih je Bartomeu razjurio iz kluba. Ukoliko je ovo drugo onda na vrh liste prioriteta moraju dodati i nabavku nekoliko stručnjaka.

avatar
Mak-Juventino
Friday, 17.07.2020
11:04

Bilo ko , Abidal bolje nego ...

avatar
Amalainter
Friday, 17.07.2020
10:49

Bolje da krenu od toga da se zahvale Mesiju,Suarezu,Pikeu...to je ogromna usteda..pa krenu od pocetka

avatar
Don Andres
Friday, 17.07.2020
13:32

Usteda je trebala biti ne bacati milione na dembelea, kutinja, grizmana i ostale.. Pola milijarde su bacili niz vodu.. Samo bi se potpuno nenormalna osoba odrekla messija. Pike i suarez mogu da podju i da povedu rakitica, firpa i slicne

avatar
Amalainter
Sunday, 19.07.2020
15:41

Pa to je to...i ako Mesi ostane,ne kazem da ne zasluzuje,nego da jako puno para ode na njega i ostale senatore