Mesijevih pet uslova za najvažniji ugovor u karijeri!

Autor: Milovan Longinov
utorak 10.11.2020.
08:46
Izvor: Sportske.net

Kapiten sada bliži ostanku, ali to ništa ne mora da znači.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Lionel Mesi je letos svim silama pokušavao da napusti Barselonu, ali se situacija promenila odlaskom Hosepa Marije Bartomeua.

Najgori predsednik u istoriji kluba konačno je odlučio da napusti Kamp Nou, nakon pet godina, pa će Barselona do kraja godine dobiti novu upravu.

Upravo ona može da u potpunosti preokrene situaciju, jer Mesi nije isključio da potpiše novi ugovor sa Barsom.

Kako je prenela španska Marka, Mesi će konačnu odluku o ostanku doneti nakon što sazna odgovore na sledeća pitanja:

Ko će biti novi predsednik Barse?
Ko će biti novi sportski direktor?
Ko će biti novi trener, ako Kuman ne ispuni očekivanja?
Kakva će biti politika kluba?
Kakva će biti forma trenutne ekipe do kraja sezone?

baner tadic

Prema brojnim anketama, jedine izgledne šanse imaju Vikfor Font i bivši predsednik Đoan Laporta. Prvi obećava povratak legendi, Ćavija vidi kao trenera, Đordija Krojfa kao sportskog, a Karlesa Pujola kao tehničkog direktora i nema dileme da bi ta kombinacija zadržala Mesija u klubu. Takođe, Font je najavio oporavak La Masije, povratak Barsinom identitetu i nasleđu Johana Krojfa.

Slične stvari obećava i Đoan Laporta, koji je na čelu kluba bio od 2003. do 2010. godine. Ipak, on je navodno kontaktirao Mateua Alemanija, bivšeg direktora Valensije, koga vidi kao svoju desnu ruku, te obećava novac za dolazak Davida Alabe, i to je sve što je do sada poznato.

Utisak je da bi Mesi sada radije ostao, Barsu čeka novo poglavlje, ova sezona je tranzicija, ali nikako ne želi da je "baci", iako zna da je Ligu šampiona praktično nemoguće osvojiti sa gotovo istim timom kao prošle sezone.

S druge strane, Mančester Siti nije pokazao da je u vrhu, tim Pepa Gvardiole ne blista ove sezone, a takođe ni Katalonac još uvek nije potpisao novi ugovor, koji mu ističe na leto...

Mesi želi da donese najbolju moguću odluku, jer je jasno da će ovo biti poslednji njegov ugovor u karijeri, u prevodu, ako ga potpiše, ostaje u Barsi do kraja, u suprotnom, ne sme ni da pogreši sa izborom ako odluči da ode...

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Tuesday, 10.11.2020
16:59

Bravo za Mesija, ako odluci da ostane u Barci u njoj ce biti Leo Messi naj bolji igrac sveta i naj bilji svih vremena! Ako ode, tamo u drugom klubu bice samo Messi bivsi igrac Barce, zato jee naj bolje da naj bolji igrac sveta i naj bolji svih vremena da ostane u barci!

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 10.11.2020
13:49
avatar
Jasminn
Tuesday, 10.11.2020
11:11

Ziv ti meni bio i 100 godina zivio al haj ti i sretno ti bilo dok nisi doveo klib do bankrota. Kad sam procitao da ti placaju visemilojunski iznos samo za lojalnost vidio sam koliko volis klub. Haj ti i sretno tebi bilo. Haj ti u Englesku pa kad budes imao svaku drugu sedmicu derbi tekmu pa se setaj po terenu

avatar
Mirjevac
Tuesday, 10.11.2020
17:04

Samo da pitam, gde to i u kom profesionalnom klubu igraci ne igraju za platu i za pare? Messi kao naj bolji igrac sveta i naj bolji svih vremena je normalno da bude naj bolje placen! Pogledaj ti kako i za koliko novca igraju neki nevazni igraci! Klub Barcelona nije Mesijevi vlasnistvo da bi on igrao bezplatno, vec je Barca klub u kom Messi igra za novac!

avatar
Jasminn
Friday, 13.11.2020
14:52

Izazivam te da mi kazes koji dio nije istina o kojem sam pisao? A to sto ti pises je istina? Eno upravo su postavili post gdje pise da mu moraju isplatiti 66 miliona za lojalnost klubu tako da to porvrdjuje da ja govorim istinu, potrci tamo i optavdaj Messija. Izazivam te

avatar
Mirjevac
Thursday, 12.11.2020
16:52

Jasmin, 1. Dobar igrac doprinosi mnogo klubu, a Mesije ne samo dobar vec odlican igrac, pogledaj sta je sve isvojio za klub, i one zlatne kopacke se isto broje za klub! 2. Naravno da se navija prvo za klub, pa posle za igraca, pogotovu za igraca koji puno doprinosi klubu! 3. Mesijeva plata je koju dobija od kluba je oko 25 miliona isto toliko dobija od sponzora, naravno da je tu klub dogovorio sa sponzorom, ako nisi upucen u sve to nije lepo pisati neistine! Sto se tice bonusa oni se dobijaju po zasluzi a ne tek tako!

avatar
Jasminn
Thursday, 12.11.2020
10:20

Neznam sto ti odgovaram jer djete koje zavrsi 4 razreda skole bolji bi komentar napisao.
1. Da te upitam za koga navijas za klub ili za jednog igraca? Ja kao neko ko navija za klub gledam sta je najbolje za klub.
2. Platu za koju si zapeo ne spominjem. Vjerovajuci u ono sto citam po portalima, on dobije visemilionski bonus pored plate samo zato sto ostane u klubu. Znaci najveca plata +bonus za lojalnost.
3. Mnogi klubovi prodaju igraca kad ga vise ne mogu priustiti sebi. Klub je trenutno pref bankrotom, nemaju ni za plate, dug je 800 miliona.
4. Za kraj ono najbitnije kroz povijest mnogi igraci su igrali za mnogo manji iznos nego sto vrijede da bi ostali u voljenom klubu. Pa npr Toti je ostao u Romi za puno manju platu nego sto bi dobio negdje drugo, Gerard u Liverpulu i mnogi drugi. Platu svako prima ali ne mora biti rekordna, pogotovo ako volis klub-dokazi da volis. Real je Real pa proda Ronalda jer im je postao preskup. Messi slijedece godine ima 34 god. Ja volim klub i ne zelim da narednih 10-15 godina citam kako ne mogu Depaya kupiti kome istice ugovor. Nego zelim da se sto prije oporave. Navijaj za klub ne za igraca .

avatar
deki trbic
Tuesday, 10.11.2020
21:30

Slazem se sa tobom u potpunosti

avatar
Alex DeLarge
Tuesday, 10.11.2020
10:19

Nema u njemu vise zelje da bude onaj stari, nije to vise to, tako da dodje kao neko kupovanje vremena pre nego resavanje problema...

avatar
Mirjevac
Tuesday, 10.11.2020
17:07

Mislis da od Mesija nema vise kao kad je bio mlad, naravno da toga nema vise, Messi je u 33 godini na pragu 34 godini zivota! Tako da i njemu vreme prolazi, Mesi nema problema sa klubom i sa igracima, on je imao problema sa bivsim rukovodstvom, koje je pravilo katastrofalne greske za klub i za igrace! U tome je problem a ne u Messija!