Miha objasnio šta se desilo u ružnoj večeri, ali znate li zbog čega većina kolega ne voli Gasperinija?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 22.07.2020.
09:58
Izvor: Sportske.net

Iako ima sjajne rezultate, izgleda da je bolji trener nego čovek...

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Slika sukoba Siniše Mihajlovića i Đanpjera Gasperinija je obišla svet, Srbin se baš iznervirao, odjekivale su psovke, delovalo je ružno, ali je Miha objasnio situaciju.

"Ne mogu da verujem da je Gasperini, iskusan trener dozvolio sebi da se raspravlja sa mojom klupom. Ako imaš neki problem, kažeš ga meni, ne prolaziš pored i vičeš mojim saradnicima da ućute", besan je bio Mihajlović čija je Bolonja minimalnim rezultatom izgubila od Atalante.

"Zašto pričaš sa njima? Pričaj sa svojim igračima i ne sviraj kur**, šta koj' kur** hoćeš
?", grmeo je Mihajlović uz aut liniju.

Na kraju je dobio žuti, a Gasperini crveni karton.

"Nema publike sve se čuje, i ako čujem nešto što mi smeta, ne idem da vičem na klupu protivnika, nego se obratim njihovom treneru
", dodaje Mihajlović.

On je ocenio da je tim igrao dobro u porazu, da je Atalanta odlična ekipa, da je gol posledica individualne greške.

"Bergamo stvara ekipu četiri godine, imaju istog trenera, nama su potrebne dve ili tri, ne računam ovu sezonu, prvo sam bio bolestan, posle je stigla pandemija. Ranije smo pričali o opstanku, sada o borbi za Evropu, to je napredak u odnosu na prošlu sezonu", podseća Srbin koji je od Inzagija preuzeo Bolonju u izgubljenoj situaciji prošle sezone i doveo je do sredine tabele.

baner 6

No, da se vratimo Gasperiniju. Njega kolege ne vole, iako ima sjajne rezultate, na kraju krajeva četiri godine u prošloj deceniji je vodio Đenovu, sa Atalantom je napravio čudo, u Interu nije uspeo, nisu ni dovedeni igrači koje je želeo.

Ali, Gasperini koji je nekada vodio i školu fudbala Juventusa stalno ulazi u sukobe, nedavno se desilo u Firenci, kolege ga ne vole jer je loš gubitnik, čovek koji se žali na penale, nalazi razloge u drugima kada ne pobeđuje, plus kažu da je rasista, nedavni sukob sa navijačem Napolija i reči "prljavi južnjak" koje je izgovorio digle su još buke (Gasperini je sa severa, iz Pijemonta, rođen je blizu Torina).

Inače, Valensija ga je prijavila da je iako je znao da ima koronu vodio tim u osmini finala Lige šampiona, Gasperini je nakon prve utakmice rekao da je loše, da nije osećao ukus i miris, a propustio je par treninga.

I u prošloj deceniji u Đenovi gde su ga zvali "Gasperson" je imao problema sa protivničkim trenerima, a i navijačima, jedno je izjavio da ga mržnja stimuliše...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke