Mihajlović: "Srbija je bila san, ali..."

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 20.11.2014.
12:39
Izvor: Sportske.net

Neki snovi se ne ostvare, Siniša Mihajlović je osećao obavezu prema Sampdoriji. Danas, tačno godinu dana posle može da kaže da se spasio...

Beta/AP Photo/Carlo Baroncini
Beta/AP Photo/Carlo Baroncini

Povezane vesti

Pre tačno godinu dana Siniša Mihajlović je spakovao kofere i otišao iz Srbije.

"Mogao sam da ostanem, klupa Srbije je bila moj san", reći će danas bivši selektor koji je napustio "Orlove", ispraćen ocenom da je glavni krivac za to što nismo otišli u Brazil.

Te dve godine ostaće upamćene po sukobima pred meč u Skoplju, tvrdoglavosti Mihajlovića i lošoj saradnji sa novinarima. On je držao i do svojih principa, eliminisao Ljajića, na kraju se pomirio sa Matićem.

Razbili smo Hrvatsku u Beogradu, nismo pobedili, ali je ostavio tim koji je trebalo da se prošeta do EP.

"Svi reprezentativci su ubeđeni da bismo se lako plasirali da je ostao Mihajlović, atmosfera je bila sjajna, svako je znao šta mu je uloga"
, reći će pre par dana Aleksandar Mitrović.

Ipak, da se Srbi baš puno ne razumeju u loptanje i da samo godinu dana posle to sa Mihajlovićem izgleda kao stara dobra vremena svedoči sadašnja situacija. Daleko smo od Pariza, Advokat je prošlost, nemamo selektora, fudbal nam nije nikad bio gori.

Mihajlović koji je otišao u Đenovu gde su stvari bile loše je danas jedan od najcenjenijih trenera u Seriji A, njegov Samp je u vrhu tabele, kada je stigao u klub bili su u zoni ispadanja. Brzo ih je podigao, ove sezone cilja veće stvari i to sa prosečnom ekipom.

U maju su ga sati delili od klupe Juventusa, ali mu posao u velikom klubu neće izmaći.

On danas kaže da je po odlasku iz Srbije imao obavezu prema Sampdoriji.

"Morao sam da vratim dug, oni su mi pomogli u najtežem trenutku u karijeri",
objasnio je Mihajlović.

O čemu se radi?

Pogrešno je izabrao po odlasku iz Zvezde, Boškov ga je doveo u Romu, ali nije uspeo da se nametne na pravi način, igrao je i levog beka, praktično mu je karijera bila u silaznoj putanji a on te dve godine u "Vučici" uvek potencira kao najgore u igračkoj karijeri.

Konačno, u leto 1994. se preselio u Đenovu i fudbalski oživeo.

"To im nikada nisam zaboravio", ponovio je Mihajlović, koji je za Samp odigrao preko 100 mečeva, u četiri sezone je postigao 12 golova i igrao polufinale KPK i ispao od Arsenala.

Sada bi mogao na klupi Sampdorije da bude uspešniji nego na terenu, makar u Seriji A. Predsednik Ferero mu nudi novi ugovor, ali realnije je da na kraju sezone Mihajlović ode u veći klub.

A Srbija?

Taj voz je otišao i čini se da reprezentacija ima više razloga da žali...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Botafogo
Thursday, 20.11.2014
19:41

Sve mogu da mu oprostim ali ono u Skoplju nikako, sramno smo odigrali i eleminisali sami sebe vec u 3,4 kolu...istorija se ponavlja...

avatar
arthaslichking
Thursday, 20.11.2014
18:59

Dzabe zalimo, oterali smo ga mi, ne neko drugi. Cim je objavio prvi spisak za utakmice sa Spanijom, Francuskom i Svetskom, odma su krenule kritike, a te utakmice su bile predvidjene da izgubimo, odma se stvorila losa atmosfera. Sad placemo za prosloscu i svi smo generali posle bitke, pre smo svi pobegli glavom bez obzira gledajuci kako da sto vise napljujemo Mihu, i sad Miho vrati se! Najgore Licemerstvo! Ovo zasluzujemo, i Toleta zasluzujemo a ako njega oteramo doci ce tri puta gori ali i njega zasluzujemo, pa cemo se valjda jednom opametiti kad nas Gibralter isprasi u sred Beograda u kvalifikacijama za kvalifikacije za EP.

avatar
Nenad Mitrovic
Thursday, 20.11.2014
21:17

Nije birao protivnike panamu, jamajku... Igrali smo sa najjacima, izgubili, ali posteno, probali smo igrace...

avatar
Младен Глишовић
Thursday, 20.11.2014
17:20

Pre godinu dana kada sam velicao mihajlovica i hvalio 95 posto me je kritikovalo i ismevalu. Sta se sad desava st podrzavate mihu?

avatar
Juventino SS
Thursday, 20.11.2014
18:53

Nikad nisam bio za smenu Mihe. Čovek ima znanje, samo Srbi nemaju strpljenje. Eto vam sad pa uživajte što Miha nije selektor.

avatar
Младен Глишовић
Thursday, 20.11.2014
21:04

ne vredi brate objasni ti to nekome ko ne zna da nabrji 2 fudbalera iz italijanske lige. mihajlovic treba da ode u nemacku,jeste da je t drugi model fudbala na koji nije navikao,ali treba da se proba,jer sem juvea rome i napolija nema gde da ode u italiji.

avatar
disqus_g0sW8mH4Gp
Thursday, 20.11.2014
16:26

Tvoji snovi su nasi kosmari... Radovanovic, Alen Stevanovic, Ignjovski, Marko Scepovic, ne Matica i Ljajica. Ako neko nije znao sta radi i ako su nekom sastavljali tim to je bio Mihajlovic.

avatar
Ja opet Ja
Thursday, 20.11.2014
17:05

Da je on ostao mi bi sad bili prvi ili drugi u grupi pa ti vidi.

avatar
Младен Глишовић
Thursday, 20.11.2014
17:18

i imao je bolje rezultate od pizona i advokata. hrvatska nam je jednom sutnula na gl samo u beogradu.

avatar
Poznavalac
Thursday, 20.11.2014
15:50

nema rayzloga da zali srbija jer je miha dokazao da nije zreo za klupu srbija,a i bio je jako neuspesan ali i napravio losu atmosferu u timu..setimo se samo utakmice u skoplju..neka mu je lepa kuca..

avatar
Младен Глишовић
Thursday, 20.11.2014
17:19

sasvim suprotno

avatar
Nenad Mitrovic
Thursday, 20.11.2014
21:20

Nije Srbija zrela za Mihu, igraci zale za njim, a on ih nije stedeo. Pre njega i posle njega su igraci tretirani kao da reprezentacija postoji zbog njih, a kod njega su oni bili pozivani da igraju reprezentaciju

avatar
Thursday, 20.11.2014
15:49

Svasta bih rekao internet fudbalerima ali necu da se spustam na njihov nivo, neka uzivaju u svom blatu :)

Tebi Miho hvala sto si za kratko vreme dokazao da Srbija MOZE, da Srbija IMA, zelim ti svu srecu dalje, tebi i meni ce svakako biti lepo, zamo je onih malih, njima ce uvek biti lose ali nista vise od toga nisu ni zasluzili.

avatar
ACACHELSEA
Thursday, 20.11.2014
15:44

Nama niko ne valja,a svetu valja.Tako je to u nasem mentalitetu.Intrnet navijaci i huligani su ga oterali a nisu loptu sutnuli u zivotu.

avatar
Povratak kralja BAN2
Thursday, 20.11.2014
16:27

Ne samo oni nego i spinovi medija i kritike umišljenih stručnjaka.

avatar
Čika Marko
Thursday, 20.11.2014
15:00

Sešće on na klupu opet ali ne u bliskoj budućnosti. Sve dok je tih glupih razloga ko će da peva himnu a ko ne, uvek će i biti problema. Mislim da i on žali za nekim stvarima i da može, uradio bi on to malo drugačije danas. Sve u svemu, gore je danas nego dok je on bio selektor. To kažem sa velikim razočarenjem jer sam tad mislio da ne može gore od reprezentacije, ali mislim da je i Mihajlovićeva (kratka) era za sadašnju situaciju spas.

Ćurčiću srećno!!!

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Thursday, 20.11.2014
14:45

Miho ti si Legenda ziva..sve ostalo nije bitno..da si ziv i zdrav..sve najbolje u buducoj trenerskoj karijeri!

avatar
Amsterdamac
Thursday, 20.11.2014
14:06

Ovaj portal ga je prvi kritikovao kad je nizao lose rezultate a sad ga u nebesa dizu. Tipicni balkanski prevrtljivi karakter !!! Gledajuci trenutnu situaciju mozda je i i bilo najbolje da je Mihajlovic onda ostao al ja licno ne mogu da mu oprostim neke njegove hirove iako je reprezentacija svakim danom napredovala. Samo da je interes reprezentacije stavio na prvo mjesto a svoj ego na drugo sve bi sad bilo drugacije.

avatar
Povratak kralja BAN2
Thursday, 20.11.2014
16:29

On je stavio interes reprezentacije na prvo mesto samo što mnogi to ne shvataju. Imao je par grešaka prilikom selekcije i sastavljanja tima ali je pri kraju ciklusa ipak sve radio kako treba, a da ne pričam da je jedini selektor kod koga smo bili tim i imali igru i siguran sam poput Aleksandra Mitrovića da bi se prošetali sa Mihajlovićem kroz ovu mogu da kažem slabu grupu za razliku od one koju smo imali u kvalifikacijama za SP 2014.

avatar
Nenad Mitrovic
Thursday, 20.11.2014
21:28

Svi novinari su ga razapinjali, jer im se nije ulizivao, nije pricao ono sto oni hoce da cuju, nego ono sto on hoce da kaze. Nisu hirovi nego pravila, fudbal je posao, pravila moraju da se postuju. Ja sam mislio kada je otisao da je tako dobar tim ostavljen da ko god bude selektor ne moze da ne uspe. Napravio je tim, otisao je kritikovan, posle njega je neko trebao samo da pokupi kajmak i zasluge, ni kriv ni duzan sebi da digne cenu