Milanu ne vredi ništa, izbacuju ih iz Evrope?!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 21.11.2017.
10:45
Izvor: Sportske.net

Doduše, ona je udaljena svetlosnu godinu, ali UEFA je nemilosrdna, sve je isplivalo na površinu...

EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Nove nevolje za Milan.

Daleko su od Lige šampiona, tačnije kasne 11 bodova i niko ozbiljan ne misli da bi mogli da se vrate u trku.

"Njujork Tajms" je objavio članak o poslovima gazde Lija, potvrdio da su njegovi članovi porodice bili u zatvoru zbog prevare, ali i da su priče o rudnicima koje poseduje fantomske, odnosno da nema nikakav biznis te prirode. List je boravio u Kini i došao do istog zaključka na koji je ukazao Marćelo Lipi, niko od kineskih biznismena nije čuo za "Jong Lija", niti za rudnike koji su izvor njegovog bogatstva. Sa druge strane, prostorije njegove kompanije su prazne.

Nije ni jasno kako je uspeo da pozajmi ogroman novac od Eliot Fonda iako je ovaj investicioni igrač poznat kao "jastreb", pozajmljuje novac sa velikim kamatama.

Sve je to još više uzdrmalo klub od loših rezultata, Montela kaže da smehom prikriva bes, a svi se pitaju zbog čega ga ne smene, tim pre što je u lošim odnosima sa direktorom Mirabelijem.

Situacija je od loše krenula ka goroj. Naime, UEFA je, kako piše "Marka" odbila predlog Milana o FFP koji bi bio oročen na četiri godine. Milan je prošlog meseca podneo dokumentaciju i planove za četvorogodišnji period koji su potpuno nerealni.

Ako je ovo istina, sledeći korak je FIFA plan koji bi predviđao vrlo jasne kriterijume i pretnju izbacivanja iz Evrope, plus novčanu kaznu. Doduše, kako Milan igra, teško će videti Evropu, ali će to dodatno obeshrabriti potencijalne investitore.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 23.11.2017
05:22

Vidi kineza jesu namazani

avatar
DR DRE
Wednesday, 22.11.2017
14:47

* tolikim prodajama

avatar
Don Silvio
Tuesday, 21.11.2017
18:12

Vrati se Barbara sve ti je oprosteno...

avatar
amigo999
Tuesday, 21.11.2017
17:40

Milan pobedjuje ligu evrope sa pola snage i ide u ligu sampiona....

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 21.11.2017
17:58

Cuj ovog idola...

avatar
petar8
Tuesday, 21.11.2017
20:59
avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 21.11.2017
15:08

Muka mi je vise od naslova. Eto da racunamo da je bas sve to istina,najgora varijanta jeste da nam trenutne gazde bankrotiraju i da klub ode u neki stecaj,a samim tim bilo ko na svetu bi imao mogucnost da Milan kupi za relativnu sicu (vrvtn ne vise od 300m) sto bi novog gazdu stavilo u poziciju da moze da ulozi i 500m u pojacanja i da opet ima klub koji vredi vise od toga. U ovoj sezoni nam je ionako jedina sansa da osvojima LE,koju nema sanse da osvojimo s'obzirom koji ce sve timovi ispasti iz LS i koji se vec nalaze u LE,drugim recima cudo nam treba da se domognemo LS,a posto je sva prilika da do cuda nece doci,nama je sezona vec izgubljena,e sad sto ce biti nekoliko losih stvari kao sto su prodaja Donarume,Silve i jos 2-3 bolja igraca i nije toliko bitno,jer bi novi gazda njih petoricu nadoknadio sa 150m bez ikakvih problema,a opet ponavljam,to je ubedljivo najgora moguca kombinacija koja nas moze zadesiti i opet nije toliko strasna. Jedina stvar koja je bitna kako klubu tako i navijacima jeste,kada cemo krenuti da napredujemo,samo to i nista vise,a to sto ce neko ostati bez para me apsolutno ne zanima u zivotu,nit su moje niti bi bile moje.

avatar
DR DRE
Tuesday, 21.11.2017
15:22

Nece biti potrebe za toliko prodaja, dovoljni su Donaruma, Suso i jos neko, ali samo ne Silva:-D

avatar
Boris Nedeljkovic
Wednesday, 22.11.2017
14:03

samo da se nadovezem....ne na tvoj komentar vec na onaj gore. Msm da ce cak i ako se desi ovakav epilog ili neki slican njemu,milan dobiti nekog ko ce ga voditi na pravi nacin....idealan model su bavarci....koji su legende iz fudbala...tj svog kluba stavili na kljucna mesta i sistemski resavali probleme....na vreme. Mi pravimo ''bum'' ali nam se trenutno zvuk ne cuje....naravno zbog ulaganja koje nije plansko...zbog ideja koje su kratkorocne....ako nam je trener prelazno resenje...dajte da se krene od njega....od neke mrtve tacke...Milan ce prodajom golmana i susa dobiti sve sto izgubi kako mu sad neki predvidjaju...ja bih stao na kocnicu i ne bi pravio kulu od karata na osnovu rezultata iz malo vise od 10 kola...gde je tu 38-mo???!....ko ce jos i koliko bodova izgubiti???!....ko ce i u kakvom sastavu biti???!...sve su imaginarna pitanja koja milanu uz dobru organizaciju daju sansu....ove price oko izbacivanja....nznm ko jos moze da poveruje jer je milan to sto jeste i bice uvek bez razlike ko ga vodio.....mnogi evropski klubovi duguju vise novca....cije se poreklo nzna...mnogi klubovi narusili su FFP za desetine puta vece cifre od milana godinama i niko ih nije ni pomenuo....sad...da li je ovo strah od milana???!...da li ga ne zele tamo gde mu je mesto ili je rec o clanku koji je tu samo da bi bio prppracen bez ikakvih argumenata koji bi potvrdili sve ovo....crveno-crni....glavu gore!!!!

avatar
DR DRE
Tuesday, 21.11.2017
13:21
avatar
CURVA SUD
Tuesday, 21.11.2017
13:03

Clanak Njujork Tajmsa je kontradiktoran jer kazu da novi vlasnik Milana nema kapital a onda kazu da im nije jasno kako je uopste pozajmio od fonda Eliot pare!?:) sigurno je da strucnjaci u fondu Eliot su mnogo dobro izanalizirali poslovanje vlasnika Milana, mnogo bolje nego neki casopis. Naravno da vlasnik Milana nije mocan da sam vodi Milan ali uz dobar biznis plan, sto MilanChina svakako jeste, moze da privuce jake sponzore i nove ulagace. A navode tabliida Marka necu ni komentarisati

avatar
DR DRE
Tuesday, 21.11.2017
13:11

Gde ti tu vidis kontradiktornost? Eliot fond ocekuje da mu te pare budu i vracene, a ako nisu najbolje odradili svoj posao i ispitali njegovu/njihovu kreditnu sposobnost i solventnost, onda su u velikom problemu isto kao svi koji su u upravi Milana. Ne znam kakve su tacno garancije tu pruzene.

avatar
CURVA SUD
Tuesday, 21.11.2017
17:04

Pa u time u jeste stvar, Eliot sigurno ne bi pozajmio da nije ispitao solventnost Mr Lee-a, jer je to fond kojeg jedino interrsuje da mu se vrati pozajmljeni sa kamatama naravno. Tak fond pozajmljuje pare samo velikim igracima, raspitajte se malo na internetu i tome. Inace, dug prema Eliotu ce biti vracen u narednih mjesec dana, to je vec najavljeno, toliko o tome da se nema para. Ko god da je Mr Lee, covjek je ulozio do sad u Milan skoro milijardu eura, toliko o tome da nema para ili da ne zna kako da ih prikupi. Covjek je broker i trgovac i po mom misljenju on zeli konsolidovati klub finansijski, nakon cega ce ga izbaciti na berzu i prodajom akcija vratiti ulozeno i zaraditi naravno

avatar
Čeki
Tuesday, 21.11.2017
14:43

Pa nema kontradiktornosti jer se misli da nema dovoljno kapitala, pa im nije jasno kako je uspeo da pozajmi novac od tog fonda.

avatar
myspace
Tuesday, 21.11.2017
12:54

Iskreno ja mislim da je Lee samo figura da je vlasnik sasvim druga osoba.nFFP izgleda radi samo za italijanske, i spanske klubove. Ako Milan izbacuju sta treba da urade PSG, man.city....

avatar
DR DRE
Tuesday, 21.11.2017
11:49

Od tog clanka -Njujork tajmsa- mi se prevrnuo zeludac, izgleda da je sve to ipak bilo tacno, sramota sta nam je priredio bivski predsednik i bruka sta dozvoljava zemlja i drzava Italija da rade sa ovakvim njenim dobrom. Neka nas sad i izbace, bas me briga.

avatar
Tuesday, 21.11.2017
12:11

koje vas da izbaci?

avatar
DR DRE
Tuesday, 21.11.2017
15:00

U pravu si da ne treba da koristim tu rec, neka onda bude ordinarna umesto ortodoksna.

avatar
DR DRE
Tuesday, 21.11.2017
14:49

Ti meni da pises o sramoti, a tako se zoves?!

avatar
The_Matrix
Tuesday, 21.11.2017
13:08

Gledao sam reportazu pre kupo-predaje Milana, ljudi samo iz tog razloga otisli u Kinu. Nasli zgradu gde je navodno sediste njihove kompanije, a tamo samo tabla sa imenima i prazne prostorije. Covek ne sme u Kinu da se vrati, porodica mu po zatvora i Berliskoni pristane na to. Cim sam video da je Fasone deo tog tima znao sam da vam sledi prica kao nama sa Thohirom. Apsolutno ista prica od prvog do zadnjeg slova, samo sto je tada kod nas Morati sa svojih 30% imao jos uvek jaku rec. Nije dozvolio da se uzme kredit od 270 miliona od Golden S. Banke jer bi tek tada nastali problemi. U Interu su prodavali ono sto vredi da bi dovodili nove igrace i tako vrteli pricu u krug. Da nije bilo Suninga ko zna sta bi se sve desilo. Na srecu evo sada Suning stvari dovodi u normalu. Sponzorski pult iz dana u dan sve jaci, dug anuliran, ekipa uz odlicnog trenera pojacana i ide se hvala Bogu na bolje. Milanu od srca zelim da pronadje svoj Sunig ili neku drugu kompaniju/coveka koji ce ih vratiti na vrh gde zasluzuju da budu. Iskreno mi je zao sto se ovo desava, ali sam ocekivao jer je prica bila nerealna. Mirabelji vam je zlata vredan, pokazao je to u Interu takodje, ali obo go.no Fasonea sto pre oterajte jer vam inace nema spasa.