'Milioneri' silni i bez Obamejanga i Rojsa

Autor: Boban Filipović
sreda 28.10.2015.
21:10
Izvor: Sportske.net

Odsutvo dovjice najboljih fudbalera nije se osetilo u timu Tomasa Tuhela koji je večeras demonstrirao silu protiv Paderborna u nemačkom kupu. I ostali favoriti vrlo sigurni i ubeldjivi.

BETA/AP Photo/Michael Probst
BETA/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Paderborn je poveo na 'Signal Iuna Parku' preko Hrvatskog napdača Srđana Lakića nakon 20 minuta igre 1/16 finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Nemačkoj, a vodeći gol gostiju kao da je ražestio fudbalere Borusije koji su do kraja utakmice pospremili čak sedam golova u mrežu Kruzea.

Vođstvo Paderborna trajalo je tek tri-četiri minuta pošto je Adrijan Ramos brzo poravnao rezultat.

Na isteku pola sata igre Gonzalo Kastro, asistent kod prvog gola, postiže drugi pogodak za Dortmund, Ramos mu je vratio asistenciju, a do odlaska na odmor Šinđi Kagava je pogodio za 3:1, opet je Kastro bio u ulozi asistenta.

U nastavku rutina, još četiri gola u mreži nesretnog Paderborna.

Ilkaj Gudnogan je bio precizan sa penala u 55. minutu, pa potom asistirao Kastru za drugi gol na utakmici, a u samom finišu je stavljena 'tačka na I' sa još dva gola iz akcija rezerviste Lukasa Piščeka i Henrika Mihtarijana. Obijica su zabeležila po gol i po asistenciju za konačnih i ubedljivih 7:1.

Zanimljivo, ovo je najubeldjivija pobeda Borsuije u nemačkom kupu od 1997. godine kada je Varnemunde isprašen sa 8:0, a večeras se čak treći put ove sezone dogodilo da Tuhelovi puleni protivničku mrežu tresu sedam puta! Oboren je i klupski rekord, ovo je bio 29. meče u nizu na kom je Dortmund postigao gol!

 
Bajer iz Leverkuzena je spakovao 'pola tuceta' golova Vikotriji iz Kelna u gostima, po tri u oba poluvremena.

Brandt, Belarabi i Ćićarito Ernandez su pogađali u prvom delu igre, Ćićarito je dao još jedan gol nakon deset minuta igre u nastavku, a do kraja su se upisali i rerezvisti na ovom meču iskusni Štefan Kisling i Jurčenko. Na kraju je na semaforu pisalo 0:6, Bernd Leno je prvi put nosio kapitensku traku na ruci i uspeo da sačuva svoju mrežu.

Zanimljivost sa ovod meča je i da je Julijan Brandt prvi fudbaler 'Farmaceuta' koji je zabeležio tri asitencije na jednoj utakmici još od 2006. godine kada je isto učinio legenarni Bernd Šuster.

Rival Partizana u Ligi Evrope i fenjeraš Bundeslige nakon 10 odigranih kola, Augsburg, najavio je bolje dane ubedljivom pobedom u Frajburgu. Završilo se 0:3, strelci su bili Đi Dong-Von u 12-om Esvin u 25-om i Kaiubi u 50-om minutu meča.

U terminu od 20:30 su počele još četiri utakmice 1/16 finala DFB-Pokala, najintreseantnije je u Gelzenkirhenu, gde Šalkeu čeka Borusiju Menhengladbah.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke