Mitar na korak od istorije, bolji je od 12 premijerligaša!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 08.02.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net

Nova dva gola srpskog reprezentativca.

@FulhamFC/Twitter
@FulhamFC/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Fulama pobedili su Milvol sa 3:0 na svom "Krejven kotidžu" u roku 31. kola Čempionšipa.

Ekipa Marka Silve hitro ide napred ka povratku u Premijer ligu, a Mitrović ka ulasku u istoriju drugog ranga engleskog fudbala. Ponovo je bio junak svog tima, po ko zna koji put i na taj način "kolibari" su na liderskoj poziciji uspeli da stvore čak osam poena prednosti u odnosu na prvog pratioca Blekburn.

Igrao se 29. minut kada je Aleksandar Mitrović postigao svoj 29. gol u ovoj kampanji Čempionšipa. Sačekao je loptu na drugoj stativi poslatu od strane desnog beka Vilijamsa i u svom maniru je poslao u suprotan kraj gola za 1:0.

Pet minuta po povratku na teren posle pauze - 2:0! Ponovo je egzekutor bio Mitrović ovog puta demonstrirajući svoju anticipaciju i brutalnu završnicu natrčavši na odbitak.

Do kraja susreta, Fulam je popravio rezultat zahvaljujući Bobiju Ridu u završnici. Poređenja radi, Aleksandar Mitrović je postigao više golova ove sezone od čak 12 premijerligaša (Totenhem, Vulvs, Brajton, Aston Vila, Sautempton, Brentford, Lids, Everton, Njukasl, Votford, Norič i Barnli)  Odigrao je 27 utakmica, od tri do sedam mečeva više u odnosu na tih 12 ekipa, ali pojedine nisu ni blizu ovog impozantnog rezultata poput Barnlija čiji je tim dao tek 17 golova. 

Tek je februar...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke