Mitroteli, Mitrogol - Kako ćemo sada zvati Mitrovića?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.10.2014.
13:42
Izvor: Sportske.net

Aleksandar Mitrović smršao je tri kilograma, vratio se u startnu postavu Anderlehta, pogodio u pobedi nad Kortrajkom, a posle poređenja koje je napravio posle meča očekuje ga i novi nadimak.

rsca.be
rsca.be

Povezane vesti

Srpski internacionalac Aleksandar Mitrović još uvek se formira kao igrač a to podrazumeva mnogo uspona i padova.

Stručni štab Anderlehta ali i čitava belgijska javnost zamerili su Aleksandru Mitroviću višak kilograma što ga je koštalo mesta u startnoj postavi u duelima sa Olimpijakosom i Standardom.

Sinoć je u duelu 13. kola belgijske Župiler lige Besnik Hasi ponovo vratio Mitrovića u startnih 11 a Srbin mu se odužio golom u pobedi Anderlehta rezultatom 2:3.



Posle povratka u startnu postavu i gola koji je postigao bivši napadač Partizana uporedio se sa Pipom Inzagijem pa nema sumnje da ga u narednom periodu čeka i novi nadimak pošto su Mitroteli i Mitrogol momentalno postali "demode".

"Dao sam ga kao Inzagi! Nije važno na koji ću način postići gol, važno je da lopta završi u mreži. Bio nam je neophodan dobar rezultat i mnogo je važno što smo pobedili, mnogo važnije od toga što sam ja bio jedan od strelaca" rekao je Mitrović za belgijske medije.

Pored toga što će posle ovog poređenja sa "Super Pipom" dobiti nadimak "Super Mitro", srpski internacionalac je pokazao da osim nadimaka menja i loše navike.

Kritike su dale rezultata, smršao je tri kilograma a na terenu je pokazao da je naučio da obuzda temperament što se videlo posle duela sa protivničkim golmanom posle kojeg nije reagovao iako je naknadno udaren bez lopte.

"Naučio sam da ostanem miran u tim situacijama... Mislim da sam ispravno postupio" zaključio je Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke