Mitrović eksplodirao, Njukasl pokazao da je zreo za LŠ, Lopetegi slavio u 90+ na debiju!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 26.12.2022.
17:54
Izvor: Sportske.net

Bravo Mitre!

Twitter/@FulhamFC
Twitter/@FulhamFC

Povezane vesti

Fudbaleri Fulama upisali su veliku pobedu na gostovanju ekipi Kristal Palasa rezultatom 3:0, a važne bodove osvojili su Brajton, Njukasl, dok je Hulen Lopetegi debitovao pobedom u nadoknadi na "Gudisonu". 

Aleksandar Mitrović je i danas bio u centru pažnje, opet je bio heroj Fulama sa dve asistencije i golom za 3:0, a takođe je iznudio i crveni karton za štopera Palasa Tomkinsa. Treba istaći da je osim njega u prvom poluvremenu isključen i Mičel, pa je Fulamu bio znatno olakšan posao sa dvojicom igrača više u polju. 

Fulam je poveo u 31. minutu, kada je Mitrović prihvatio loptu na desnom boku i sjajnim centaršutem pogodio De Kordovu Rida u "trepavicu" za 1:0. Tri minuta kasnije, Mičel je strahovito startovao na Tetea i zasluženo je zaradio direktan crveni karton.

U 57. minutu Tomkins je nespretnom reakcijom udario Mitrovića u glavom i dobio drugu javnu opomenu i automatsko isključenje. 

Mitrović je nakon toga imao lepu šansu, glavom je gađao sa peterca, ali je na mestu bio golman Guaita. Ipak, u 71. minutu nakon novog centaršuta, Mitrović je lepo spustio loptu za Rima koji je poslao pod prečku za 0:2.

I onda, Mitrović je odličnu partiju krunisao golom. U 81. minutu Vilijan je šutirao ka golu, a Mitar je samo skrenuo u mrežu za ogromnih 0:3.

Fulam je tako došao do čak šestog trijumfa ove sezone i sada je na visokom osmom mestu. 

Njukasl je ponovo prikazao partiju dostojnu Lige šampiona, pošto je razbio Lester u gostima rezultatom 3:0! 

Njukasl je sve dileme rešio u prvom poluvremenu, kada je postigao sva tri gola. Već u trećem minutu Vud je iz penala doneo prednost "svrakama", u sedmom je nestvarni Almiron posle duplog pasa sa Brunom pogodio za 0:2, a onda je Žoelinton posle Tripijeovog kornera postavio nedostižnih 0:3.

Njukasl je tako skočio na drugo mesto sa 33 boda, te je veliki kandidat za plasman u Ligu šampiona.

Ništa lošiji danas nije bio ni odlični Brajton, koji je kao gost savladao Sautempton rezultatom 3:1. 

Lalana je doneo prednost "galebovima" posle asistencije Marča, potom je Sautempton postigao nespretan autogol, da bi Marč u drugom delu postigao evrogol za 3:0. 

Soton je uspeo da postigne počasni pogodak preko Vard-Prausa, koji je promašio penal, a potom naleteo na odbijenu i savladao Sančeza za 3:1. 

U poslednjem popodnevnom meču, Everton i Vulverhempton su remizirali 1:1 na debiju Hulena Lopetegija. 

Everton je poveo golom Jerija Mine u sedmom minutu, a onda je u 22. Podense izjednačio. 

Pravi šok je usledio u pooslednjim sekundama meča, Adama Traore je pobegao po desnom  boku i centrirao, a na prvom mestu je bio Ait Nuri koji je doneo preokret za veliku radost gostujuće ekipe.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke