Modrić predvodi Hrvate protiv Malte

Autor: Sportske Net
sreda 10.11.2021.
22:49
Izvor: Sportske.net, Beta

Dalić najavio Modrića od prvog minuta.

Beta/AP Photo/Andy Buchanan
Beta/AP Photo/Andy Buchanan

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da poštuje Maltu, ali da je njegova ekipa favorit u predstojećem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i dodao da će Luka Mordić verovatno igrati od prvog minuta.

Hrvatska sutra gostuje na Malti i traži pobedu nakon čega bi odluka o pobedniku Grupe H "pala" u duelu protiv Rusije na Poljudu, u nedelju.

Rusija trenutno ima dva boda više od Hrvatske, a uoči 90 minuta protiv Maltežana hrvatski selektor je ponovio da njegov tim dve pobede dele od Svetskog prvenstva i da su fokusirani samo na prvi meč.

"To je suparnik kojeg maksimalno uvažavamo, ali je jasno da smo mi favoriti. Kvalitetniji smo u svakom segmentu igre. No, sve to moramo pokazati na terenu i odigrati maksimalno ozbiljnu utakmicu. Samo su tri boda važna i zato moramo biti strpljivi. Kako ćemo doći do tri boda stvarno je manje važno. Ponavljam, prvo Malta pa tek onda možemo pričati o Rusiji", rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

Hrvatska je uoči poslednje dve utakmice u kvalifikacijama imala problema s povredama i bolestima igrača, a najviše se govorilo o bolesti Luke Modrića.

"Odradio je trening i sve je bilo u redu. Naravno da je viroza na njemu ostavila nešto traga. Ali, ne sumnjam da će Luka biti dobro i ako sve bude kako treba on će početi utakmicu protiv Malte", rekao je Dalić.

Govoreći o predstojećem meču, Dalić je rekao da bi bilo lepo početi utakmici ranim pogotkom, ali je istakao da je najvažnije da se ne pojavi nervoza ako se to ne dogodi.

"Setimo se, u Rijeci su Maltežani dugo vremena držali nulu. Panika nam ne treba, to svakako treba izbeći. Bilo bi lepo što pre osigurati tri boda kako bi neke igrače mogli odmoriti za drugi susret, ali ne razmišljamo u tom smeru", rekao je Dalić.

"Motiv? Ne treba veći motiv od Svetskog prvenstva, od odlaska u Katar. To je jedno, a s druge strane znaš ako pobediš Maltu da te čeka ispunjeni Poljud i atmosfera koja se dogadja možda i jednom u životu. To mora biti najveći motiv našim igračima", zaključio je Dalić.

Utakmica Malta - Hrvatska igra se sutra od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke