Mojsi, objasni Van Galu kako se igra u gostima!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.02.2015.
22:15
Izvor: Sportske.net

Kada pogledate uporednu statistiku sa mečeva koje je Mančester Junajted igrao kao gost pod Dejvidom Mojesom i Van Galom postaje jasno da navijači nisu dali dovoljno kredita "odabranom Škotu".

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Junajteda ne blistaju u tekućoj sezoni, za vikend su doživeli peti poraz u Premijer ligi ali uprkos svemu i dalje imaju šanse da se domognu treće pozicije koja vodi u Ligu šampiona.

Činjenica je, međutim, da ekipa Luja Van Gala ne beleži ništa bolje rezultate u odnosu na onu koju je vodio Dejvid Mojes, s tim što se mora priznati da Holanđanin ima kvalitetniji tim.

Rezultati koje Mančester Junajted beleži na gostujućim terenima pod Van Galom govore da je Dejvid Mojes bio za dva koplja iznad sadašnjeg menadžera slavnog kluba sa "Old Traforda.

Pogledate li podatak da je Mojesov Junajted na 18 utakmica u gostima ostvario 10 pobeda, 3 remija i 5 poraza uz 34 postignuta gola, jasno je da Van Gal nije ni blizu tog učinka.

Van Galov Junajted može da se pohvali boljom odbranom jer je na 13 mečeva u gostima primio 16 golova ali je razočaravajuće to što je isto toliko postigao.

Holanđaninu ide na ruku to što ekipa zbirno ima pet bodova više nego pod Mojesom nakon 26 odigranih kola u Premijer ligi. Uz to, veliki uspeh za Junajted biće eventualni direktan plasman u Ligu šampiona što je i bio primarni cilj kada je Van Gal doveden.

Van Gal

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Tuesday, 24.02.2015
23:44

Sa ovim igracima Mojes bi mozda i bio bolji.Pamtite li utakmicu protiv Bajera u Leverkuzenu u LS?

avatar
Diego Forlán Corazzo
Wednesday, 25.02.2015
00:07

Onih 5-0? Da ja se secam. Sa Mojzijem je situacija jasna. Dobar je on trener, cak i vrlo dobar ali ne ume da motivise ekipu. Kad se igra u gostima i kad nije moranje nece biti mnogo problema ali kod kuce kad je moranje on je tu slab i to je kocilo njegov uspeh i kocice ga i dalje ako bude vodio veliki klub. Imao je jos jedan problem a to je naravno to sto je imao umisljene igrace umorne od Fergusona i njegovog nacina rada ali bez obzira na to ja sam siguran da bi Junajted imao bolje rezultate nego sa Van Galom koji je odlican trener ali mator i cudnog karaktera.