Moskva je gorela 120 minuta - Spartak sa igračem manje pobedio CSKA!

Autor: Milovan Longinov
sreda 04.03.2020.
20:13
Izvor: Sportske.net

Ludi moskovski derbi!

Foto: Twitter/Spartak Moscow
Foto: Twitter/Spartak Moscow

Povezane vesti

Fudbaleri moskovskog Spartaka plasirali su se u polufinale Kupa Rusije pošto su u velikom derbiju pobedili CSKA rezultatom 3:2 (2:2), posle 120 minuta borbe. Heroj je bio Džordan Larson, sin legendarnog Šveđanina Henrika, pošto je postigao poslednji pogodak na meču!

Posle regularnih 90 minuta bilo je 2:2, u produžetku su domaći ostali sa igračem manje, ali su i pored toga došli do velike pobede i plasmana u narednu rundu.

Spartak će u borbi za finale igrati još jedan derbi, protiv Zenita.

Spartak je imao početak iz snova, pošto je već posle 14 minuta imao dva gola prednosti.

Već u četvrtom minutu Bakaev je postigao pogodak za 1:0, efektnim udarcem sa 25 metara, a već u 14. Pons je povisio prednost posle asistencije Soboleva.

Ipak, CSKA se nije predavao, i već posle tri minuta se vraća u meč. Diveev je strelac posle asistencije Kučaeva, a do poluvremena gosti su uspeli potpuno da se vrate.

U nadoknadi prvog dela igre, Ahmetov je poravnao rezultat na 2:2.

Drugo poluvreme nije bilo toliko uzbudljivo, tačnije golovisu izostali i posle 90 minuta igre, pa se otišlo u produžetke.

I u produžecima je bilo interesantno, strelac drugog gola za Spartak, Pons, zaradio je drugi žuti karton i isključenje u 104. minutu.

Ipak, početkom drugog produžetka, Akinfejev je ponovo morao da vadi loptu iz svoje mreže, Larson je šutirao iskosa sa leve strane i ponovo doneo prednost Spartaku.

Do kraja utakmice, nije bilo promene rezultata, pa je Spartak prošao dalje i boriće se za trofej na koji čeka još od 2003. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke