Muk na "Tvrđavi", 'Žuta podmornica' potopila šampiona!

Autor: Boban Filipović
nedelja 14.12.2014.
20:54
Izvor: Sportske.net

Mreže su mirovale na 'Visente Kalderonu' do 85. minuta, a onda je napadač Viljareala Vieto postigao gol koji je naneo prvi poraz Atletiko Madridu ove godine na njegovom bunjištu. Eibar nešto ranije odneo bod sa 'Pishuana'

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Sevilja nije opravdala ulogu favorita pred svojim navijačima protiv simatičnog Eibara u meču odigranom u okviru 15. kola španske Primere.

Gosti iz Baskije su prvi zapretli na "Sančez Pishuanu" na samom startu meča preko Andera Kape, a onda se totalno preorjnetisali na odbranu svog gola, što im je i upselo.

Sevilja nije našla način da probije bedem, Emeri je u drugom poluvremenu pokušao nešto da promeni izmenama, možda je malo i potcenio rivala budući da je ostavio Baku i Delufeua na klupi, oni su zaigrali u nastavku, kao i Denis Suarez koji je bio najagilniji, ali Eibar je odoleo i nosi bod iz Andaluziije - 0:0.

Pomenimo da je Dejan Lekić odigrao poslednjih 10-ak minuta za gostujući tim.

Nešto kasnije u pretonici - senzacja!

Više se očekivalo od Atletiko Madrida koji je ugostio Viljareal, šampion Španije je imao priliku da se pobedom izjednači sa Barselonom na drugoj poziciji na tabeli, međutim, ona nije iskoriščena.

Prilično nesadržajno i dosadno prvo poluvreme, u nastavku situacija na terenu dosta bolja, 'Jorgandžije' su pronašle put do Asenhove mreže, Mario Mandžukić ju je zatresao udarcem glavom u 58. minutu, ali gol nije priznat zbog sudijskog uverenja da je hrvatski napadač napravio prekršaj gradeći sebi poziciju. Krajnje diskutabilna situacija, trener 'Kolćonjerosa' Dijego Simeone je veoma burno reagovao na ovu odluku arbitara.

Simeoneova četa je napadala, Viljareal opasno pretio kontranapadima, od kojih je jedan krunisan golom i to u veoma lošem trenutku po domaćina, na pet minuta pre kraja regularnog dela utakmice.

Gomez je divno odigrao pas kroz sredinu za Lusijana Vieta, Argentinac driblingom 'lomi' Godina, beži urugvajskom štoperu, a onda rutinski šalje loptu iza leđa Moje, iskupljuje se za ranije promašaje i tako postaje najbolji strelac "Žute podmornice" u tekućoj sezoni sa 5 golova.

Spain Soccer La Liga

Ostalo je malo vremena da se bilo šta promeni, ostalo je 0:1, jedini gol sa 'Tvrđave' pogledajte OVDE.

Ovo je prvi poraz branioca titule šampiona Španije na 'Visente Kalderonu' u 2014. godini i to na poslednjem meču koji njegovi fudbaleri igraju na svom bunjištu u istoj!

Dodajmo da je Antonio Rukavina proveo poslednjih 3-4 minuta na terenu pošto je s klupe ušao umesto junaka trijumfa Vieta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke