Munjevito poluvremene Fejnorda, PSV bez municije u Roterdamu!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 31.01.2021.
16:35
Izvor: Sportske.net

Ajaks bi ovaj poraz mogao već danas da iskoristi.

EPA-EFE/Pieter Stam de Jonge
EPA-EFE/Pieter Stam de Jonge

Povezane vesti

Fudbaleri Fejnorda slavili su u derbiju 20. kola Eredivizije protiv PSV-a 3:1 u Roterdamu prekinuvši negativnu seriju od tri poraza.

U sudaru dva velikana, koji su ovaj meč dočekali u potpuno različitom raspoloženju, ubedljivo je slavio domaćin, iako je nedeljama unazad poptuno van ritma.

Tim našeg Uroša Spajića, koji je ceo meč presedao na klupi, imao je kapitalnih 3:0 već posle prvih 45 minuta igre.

Najpre je već u sedmom minutu igre Mark Dimers vrlo pribrano reagovao u kaznenom prostoru gostiju i udarcem "sa penala" doveo Fejnord u vođstvo.

Već u 26. minutu bilo je 2:0 za sastav iz Roterdama kada je Stiven Bergas postigao evrogol, posle čega je već bilo jasno da gostima iz Ajndhovena predstoji velika borba za pozitivan rezultat.

Meč je praktično bio rešen u 41. minutu kada je iskusni vezista Brajan Linsen rutinski "bocnuo" golmana PSV-a i domaći su na poluvreme otišli sa ogromnim kapitalom od tri gola prednosti.

Gosti su uspeli da se priberu u drugom poluvremenu i već u 56. minutu smanje prednost Fejnorda na i dalje ubedljivih 3:1.

Strelac za PSV bio je Ibrahim Sangare, čiji je udarac glavom posle centaršuta Filipa Maksa iz slobodnog udarca bio neodbranjiv za protivničkog golmana.

U nastavku meča gosti u polovinom drugog dela igre imali priliku da u završnicu unesu pravu dramu, ali od toga ništa nije bilo.

Fejnord je sačuvao ubedljivu prednost iz prvog poluvremena stigavši do prve pobede posle nepune tri nedelje.

PSV je prekinuo seriju od tri pobede, što bi tokom današnjeg dana mogao da iskoristi Ajaks i eventualnim trijumfom u Alkmaru pobegne glavnom konkurentu za titulu na sedam bodova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke