Murinja je supruga napravila boljim menadžerom!

Autor: Janko Glavonjić
subota 31.01.2015.
18:27
Izvor: Sportske.net

Žoze Murinjo smatra se jednim od najboljih menadžera na svetu, da li ga je supruga učinila takvim?!

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Žoze Murinjo je još od Barselone, kada je počeo da gradi karijeru prvo kao prevodilac, pa kao pomoćni trener, pokazao želju da stalno napreduje i uči.

On uči i dalje, a veliki deo njegovog umeća duguje i svojoj ženi!

Naime, Murinjova supruga je psiholog i Portugalac je od nje naučio kako treba da igra svoje čuvene "misaone igrice", ali i da drži svlačionicu pod kontrolom.

Navodno, on često priča sa njom o poslu i uvek prihvata njene savete kada se radi o ljudskom menadžmentu, kako vidimo, supruga mu daje sjajne savete.

Menadžer Rajola ipak smatra da se ispod te ledene spoljašnjosti i naizgled nepresušnog samopouzdanja krije nesigurna osoba.

"Murinja je supruga naučila mnogim stvarima, a pogotovo ponašanju u čitavom poslu, tom plivanju sa ajkulama. On je mnogo drugačija osoba privatno.

Ispod te fasade krije se dosta nesigurna osoba, zato Murinjo uvek napada prvi, čak i kad to nailazi na osudu, nekad i na podsmeh javnosti, on istrajava u tome, kako on ne bi bio napadan, a i tako skreće pažnju sa svojih igrača i usmerava je na sebe.

Kao što vidimo, to skoro uvek donosi rezultate
", smatra Rajola.

I zaista, ako analizirate obrasce Murinjovog ponašanja, videćete da se vodi opštim postulatima kojima ga je njegova supruga psiholog naučila. Dokle god se Murinjo bude toga pridržavao, za njega "nema zime".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke