Murinjo navijačima: "Ne omalovažavajte Džerarda!"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 19.01.2015.
13:22
Izvor: Sportske.net

Pred meč Liga kupa Engleske u kom se sastaju Liverpul i Čelsi, Žoze Murinjo je stao u odbranu kapitena Liverpula, Stivena Džerarda.

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Povodom onoga što se dešavalo u meču Liverpula i Čelsija pred sam kraj prošle sezone kada je Stiven Džerard bio direktan krivac za gol koji je postigao Demba Ba, oglasio je Žoze Murinjo.

Ova dva tima sastaće se u prvom polufinalu Liga kupa (drugo igraju Totenhem i Šefild Junajted), a Murinjo je stao u odbranu Stivena Džerarda rekavši svojim navijačima da ne ismevaju kapitena Liverpula.

"On je istorijska ličnost Liverpula, istorijska ličnost Premijer lige i protivnik koga morate da poštujete.", rekao je Murinjo.

"Učinilo smo sve da potpišemo ugovor sa njim i bili smo blizu dogovora. Sanjao sam Džerarda, Lamparda i Makelelea u sredini terena. Ja, gospodin Abramovič i Piter Kenjon smo sanjali o tome.

Njegovi ljudi su bili otvoreni za saradnju i za njegov prelazak, ali on mi nikada nije rekao da će doći. Nikada.

Mislim da je doneo pravu odluku tada."
, istakao je Murinjo.

On je rekao da ne želi da Čelsijevi navijači pevaju pesme upućene Stivenu Džerardu, a koje su vezane za prošlogodišnju utakmicu.

"Pesma koju imaju naši navijači mi se ne sviđa uopšte. Igrač kao što je on zaslužuje poštovanje, mislim da im ta pesma uopšte nije potrebna. Imamo toliko drugih pesama, ne moraju tu baš da pevaju.", zaključio je Žoze Murinjo.

Zanimljivo, nekadašnji fudbaler Liverpula, Mark Lorenson, rekao je da Žoze Murinjo "tajno" voli Liverpul.

"Svi znamo da nas Murinjo tajno voli, ali znamo i da voli da nas pobedi. Zato očekujem da Čelsi izađe u jakom sastavu na ovom meču. Liverpul će morati da učini isto.", rekao je Lorenson za medije u Liverpulu.

"Neću razumeti ako Rodžers bude zamenio 4-5 igrača koji su standardni.", istakao je on.

Inače, Adam Lalana će se najverovatnije naći u sastavu Liverpula pred ovaj meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke