Murinjo, šta će ti Fabregas kad imaš Srbina!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 16.03.2015.
13:59
Izvor: Sportske.net

Čelsi može da igra bolje ili lošije, ali je jedna stvar konstanta. Da li ste znali za ovaj podatak?

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

U drugom delu godine je Sesk Fabregas pao u formi, odrazilo se na igru i rezultate, ali Čelsi je osvojio i Liga kup, na najboljem putu je da stigne i do titule, prve u ovoj deceniji.

Španac je bio kralj asistencija, a u 2015. godini je njegovu ulogu preuzeo Branislav Ivanović. Srbin je napravio četiri asistencije od početka januara, niko u ligi nema više od našeg asa.

Uz to, sa 4 gola je Ivanović najefikasniji defanzivac Premijer lige u ovom trenutku, pa je jasno da je Bane zlata vredan.

Čelsijeva odbrana je ove sezone ukupno skupila 32 gola i asistencija, a od toga je Ivanovićeva gotovo trećina. Bane je dao 4 gola i namestio 6, što su neverovatne brojke.

Inače, on je posle meča sa Sautemptonom rekao da je Čelsi uz malo više sreće mogao da dobije goste, a čini se da je Tadić napravio penal nad zemljakom.

"Stao je na moju nogu, bio sam u punoj brzini, sudija je odlučio tako kako je odlučio, tu ne mogu ništa", kaže Ivanović.

I slika jasno pokazuje, mada posle poraza Sitija u Barnliju, i bod za Čelsi znači veću prednost, +6 i meč manje protiv Lestera, pa bi bilo veliko iznenađenje da ne budu prvi na kraju sezone.

Ivanovic


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke