Murinjov veliki intervju o najvećem uspehu i načinu na koji je zaustavio najjači tim u istoriji!

Autor: Milovan Longinov
subota 02.05.2020.
11:10
Izvor: Sportske.net

Portugalac pre tačno osam godina ispiasao istoriju.

EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Žoze Murinjo je u Real Madridu proveo tri sezone, od 2010. do 2013. godine, ali je najveći uspeh napravio 2011/12, kada je prekinuo dominaciju Barselone.

Katalonci su imali tri titule u nizu, prvaci Evrope i sveta, ali je Real Madrid napravio strašan podvig. Osvojio je 100 bodova, postigao rekordan 121 pogodak i na Kamp Nou pobedom od 2:1 praktično overio titulu.

"Teško da mogu baš da odlučim da li je to najveći uspeh u mojoj karijeri, ali svakako da je izuzetno važan momenat. To je bio trenutak kada je Barselona dominirala Evropom, a mi smo prekinuli dominaciju jednog od najjačih timova u istoriji. Prekid te dominacije i sa rekordnim brojem bodova i golova u La Ligi, još više daje na značaju našem uspehu. To nije bilo samo osvajanje jedne titule, već i ispisivanje istorije u najtežem trenutku", prisetio se Murinjo.

Podsetimo, Barsa je tada predvođena Pepom Gvardiolom bila aktuelni prvak Evrope i Španije, pa i sveta, osvojila je četiri od šest trofeja u sezoni 2011/12, ali ne i dva najbitnija - La Ligu i Ligu šampiona, koje su im ukrali Real i Čelsi.

"Mislim da je ključna stvar bila to što smo našli način da izvučemo najbolje iz igrača. Gradili smo naš identitet prema karakteristikama igrača, tako da svaki bude najbolja verzija sebe. Naravno, neophodan je bio i neverovatan talenat i razumevanje tih igrača, što je takođe bio ključ uspeha. Svi su bili veoma bliski i ambiciozni u nameri da postanu šampioni", podvukao je Murinjo.

Baner live stream

Portugalac je odbio da imenuje Kristijana Ronalda kao ključnog igrača te sezone, jer su mnogi dali ogroman doprinos.

"Ne volim nikog pojedinačno da izdvajam, ni Ronalda niti bilo koga drugog. Svaki grač je bio veoma važan i doprinosio je svojom ulogom. Svi su želeli da pobeđuju i da osvajaju trofeje. Na primer, u tom smislu, Kaljehon i Granero su bili od ogromnog značaja, iako nisu bili u pravom planu. Nažalost, mogli smo da osvojimo i Ligu šampiona"
, ističe Murinjo.

Ipak, savršenu sezonu pokvarila je penal serija u polufinalu Lige šampiona, posle koje je Bajern Minhen otišao u finale, a Real propustio priliku da osvoji i evropsku krunu.

"Da, to je tačno. Te sezone, Real Madrid je bio ubedljivo najjači tim u Evropi i Španiji. Zbog toga mi je prilično teško pala eliminacija od Bajerna u Ligi šampiona"
, istakao je Murinjo.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Saturday, 02.05.2020
18:24

Sta bre lupeta ovajkrs id trenera, barca rasturala real pod njegovim vodstvom i to cak i po pet gola i sest, postzala barca! On se hfali jednom pobedim, eno sve se vidi, kako je real potkupio soanske sudije, koji nisu sudili prekrsaje nad barcinim igracima! Mnogi doanski igraci njega krive, sto je postavio lose odnese izmedju spanskih igraca, zato sto je on terao realove igrace da igrsju grubo i da biu protivnicke igraci i igraci su se medjuskbno svadjali, sudije je real podlupio i nisu nikakve prekrsaje sudile protiv reala i on se ovde jvali! Hfali se a da nista nije osvojio sa naj jacim klubom realom, Junajtedom, izbacisega ki kockara! Ko neveruje u ovo sto sam napisao, neka pogleda snimke real barca ili obrnuto, dok je on bio u realu, i ne samo protiv barce, vec i ostsle klubove, da vide njegovu grubu igru!

avatar
RocknRolla
Saturday, 02.05.2020
21:05

https://www.youtube.com/watch?v=eeSXySOPlew Ja naisao na ovo ali verujem da je montaza i da ne bi sudije namerno gurale Barsu protiv velikog rivala xD

avatar
Oldboy
Saturday, 02.05.2020
14:54

Zaustavio ih je on i sa Interom i to ni glumačke sposobnosti Uefalonista nisu pomogle, Inter prošao dalje, ostalo je istorija. To je njegov najveći uspeh i naravno one titule sa Portom

avatar
RocknRolla
Saturday, 02.05.2020
13:27

Te godine je Real bio najbolji i kukavicki pristup Murinja protiv Bajerna je kostao da ne osvoje LS. Bajern te godine nije bio dominantan kao godinu kasnije kad je ubacio Barsi 7 komada bez vazelina i dominantno osvojio sve. Tad su stvarno bili prejaki.

avatar
Mirjevac
Sunday, 03.05.2020
23:11

Nisi gleda sledece utakmice barca, bajern? Pogledaj interesantne su!