Nagrada za uspeh - Osmorica mladih reprezentativaca u A selekciji Makedonije

Autor: Beta Beta
četvrtak 03.11.2016.
23:57
Izvor: Beta

Selektor Makedonije Igor Angelovski pozvao je čak osmoricu fudbalera iz mlade selekcije u A reprezentaciju i tako ih nagradio za plasman na Evropsko prvenstvo.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Igor Angelovski je rekao da ih nije pozvao zato što je to javnost tražila, već zbog njihovih kvaliteta.

"Oni su zaslužili taj poziv. Plasmanom na Evropsko prvenstvo su ostvarili istorijski uspeh i sami su se nametnuli za najbolju nacionalnu selekciju", rekao je Angelovski na konferenciji za novinare u Skoplju.

Prema selektorovim rečima, u reprezentaciji više nema "mladih i starih igrača", već su se na spisku našli najbolji igrači kojima Makedonija trenutno raspolaže.

Oni će imati prilike da debituju za A reprezentaciju 12. novembra, kada će Makedonija gostovati Španiji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Među pozvanima je i fudbaler Crvene zvezde David Babunski.

Angelovski je rekao da je na predstojećoj utakmici protiv Španije makedonska reprezentacija ne sme da se zaleće, jer je protivnik "fudbalski gigant".

"Španija je jedna od četiri najbolje reprezentacije na svetu, zajedno sa Brazilom, Argentinom i Nemačkom. Bio bih zadovoljan ako protiv Španije našu igru podignemo za još jedan nivo", rekao je selektor makedonskog nacionalnog tima.

Angelovski je dodao da je na početku rada postavio važne ciljeve - da sastavi tim koji će biti spoj iskustva i mladosti, da se potrudi da ta ekipa funcioniše, da se kvaliteno suprostavi svakom protivniku i da beleži bolje rezultate nego u prethodim kvalifikacijama.  

"Mislim da smo na dobrom putu da prva dva cilja ostvarimo, a do kraja kraja ciklusa kvalififikacija za Svetsko prvenstvo uradićemo sve da popravimo plasman i rejting makedonskog fudbala", rekao je Angelovski.

Na spisku za makedonskog selektra za utakmicu sa Španijom nalazi se 21 fudbaler, okupljanje reprezentaivaca je zakazano za 7. novembar, a utakmica će se igrati 12. novembra u Granadi.

Makedonska reprezentacija je u u prva tri kola kvalifikacija poražena od Albanije , Izraela i Italije i nalazi se na pretposlednjem mestu u Grupi G, ispred Lihtenštajna, od kojeg ima bolju gol razliku.

Prva je Španija sa sedam bodova, za kojom sledi Italija sa istim brojem bodova, treći i  četvrti su Albanija i Izraael sa po šest bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Donguzman
Friday, 04.11.2016
17:07

Da su i ovi nasi pametni ko Makedonci pa da guraju u vatru ove mlade Grujica, Zivkovica, Jovica itd

avatar
mak_juventino
Friday, 04.11.2016
01:26

Bravo , sosema zasluzeno ! Protiv Spanija samo hrabro , rezultatot ne e biten , realno nemame sto da barame rezultatski , samo da odigrame kako protiv Italija ! Napred MAKEDONIJA !!!

avatar
DuskovicSRB
Friday, 04.11.2016
01:19

Бабунски срећно, напред МКД!