Najluđi meč u 2021. u PL - Preokreti, crveni, sumnjive odluke, Konte zaustavio Klopa!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 19.12.2021.
19:26
Izvor: Sportske.net

Potpuno ludilo od utakmice!

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema i Liverpula remizirali su rezultatom 2:2 u 18. kolu Premijer lige. 

Totenhem je poveo golom Harija Kejna u 13. minutu, preokrenuli su Žota u 35. i Robertson u 70. minutu, da bi Son u 75. iskoristio grešku Alisona za 2:2. Takođe, treba istaći da je Kejn možda zaslužio crveni, da ga je s druge strane opravdano dobio Robertson u 77. minutu...

Sve u svemu, najveći pobednik ovog okrnjenog korona kola bio je Siti, koji je pobedio Njukasl i iskoristio remije Čelsija i Liverpula, koji su bili oslabljeni zbog zaraženih igrača.

Jirgen Klop je imao brojnih problema pred ovaj meč, pošto su zbog koronavirusa odsutni Van Dajk, Fabinjo i Henderson, dok je Tijago Alkantara izostavljen iz predostrožnosti, jer je osetio neke simptome. Zbog toga je Klop u vezi morao da igra sa Milnerom, Keitom i debitantom Mortonom i to se još kako odrazilo na igru, naročito u fazi odbrane gde se videlo koliko nedostaje Van Dajk.

Totenhem je iskoristio prvu ozbiljnu situaciju, Kejn je pobegao, primio pas od Ndombelea i pogodio suprotan ugao za 1:0.

Kejn je u centru pažnje bio i u 20. minutu kada je imao sreće što je ostao na terenu. Preoštro je startovao u noge Endija Robertsona, sudija mu je pokazao žuti karton, a po mišljenju mnogih ne bi pogrešio ni da ga je isključio.

Totenhem je nastavio da preti iz kontri, a u 30. minutu Dele Ali je imao stopostotnu šansu. Son ga je spojio sa golom, ali je odlični Alison uspeo da ga zaustavi. 

Liverpul je nešto bolju igru uspeo konačno da kruniše golom u 35. minutu Robertson je  maestralno centrirao, a Žota po ko zna koji put pokazao da mu visina ne smeta da bude ubitačan glavom za 1:1.

Još jedan sporan trenutak dogodio se u finišu prvog dela igre kada je Emerson sa leđa naleteo i gurnuo Žotu u šesnaestercu, ali sudija nije pokazao na belu tačku. 

Totenhem je početkom drugog poluvremena imao novu veliku šansu, Dele Ali i Kejn su ostali sami ispred Alisona, Ali je proigrao Kejna, ali je Brazilac ponovo fantastično intervenisao. 

Kazna je usledila u 70. minutu, nakon duge akcije, prvo je pokušao Salah nakon Žotinog centaršuta, a u nastavku akcije TAA je oštro centrirao, a Robertson samo postavio glavu za 1:2.

To je tek bila uvertira u nastavak ludila, pošto je već u 75. minutu Son izjednačio na 2:2. Alison je napravio ovaj put katastrofalnu grešku, pogrešno je procenio dubinsku loptu, Son je bio brži i spretniji i lako je pogodio za 2:2.

Pravi šok za Liverpul usledio je u 77. minutu, Robertson je šutnuo Emersona, sudija Tirni je dobio asistenciju iz VAR sobe, pogledao snimak i pokazao Škotu put u svlačionicu.

Do kraja, nije bilo promene rezultata, Liverpul se usredsedio na odbranu i uspeo da sačuva bod. Ipak, Siti sada ima tri više, dok je Totenhem ostao sedmi sa 26 bodova, ali i čak tri meča manje...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke