Naklon do poda za jučerašnji potez, Džejms Milner je najveći profesionalac u PL!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 05.02.2020.
09:43
Izvor: Sportske.net

Ako nekome nije bilo jasno, sada je shvatio. Bravo za Milnera!

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

O Džejmsu Milneru ne treba ništa reći, dovoljan je naklon.

Čovek koji traje u engleskom fudbalu je svojevremeno odbio mnogo bolju finansijsku ponudu Sitija da ostane u klubu i otišao u Liverpul, razlog je jednostavan, želeo je da igra fudbal.

"Nema svrhe sedeti na klupi i primati novac", rekao je rada Milner i napustio u to vreme mnogo jači Siti.

Za Liverpul je igrao gotovo na svim pozicijama, nije bio golman i napadač. Jedan od najiskusnijih igrača Redsa je postao prvak Evrope, a ove sezone će treči put biti prvak Engleske, dva puta je krunu osvojio sa Sitijem. Trijumfovao je dva puta u kupu, osvojio i Liga kup, izgubio nekoliko finala i sa Vilom i Liverpulom.

Jedna velika karijera, često su ga osporavali, ali ono što niko ne spori je da je Milner oduvek davao sebe i da je jedan od najvećih profesionalaca u PL.

To je pokazao i juče. Jirgen Klop je dao slobodno prvotimcima oni su se razbežali po toplim destinacijama poput Kariba, Dubaija, Majamija, a Milner je ostao u klubu. Trenirao je sa rezervnim timom i klincima koji su igrali sinoć protiv Šruzberija, održao im govor pred meč, ohrabrio ih je i čak dao i nekoliko saveta treneru Nilu Kričliju koji mu je javno zahvalio.

"Nemam reči, kakav je to profesionalac, svaka mu čast", kaže trener mlade ekipe koja je prošla u peto kolo kupa gde će Liverpul igrati sa Čelsijem. Klop je navodno gledao meč od kuće, zvezde sa egzotičnih destinacija, a Milner je eto, odabrao da bude uz teren sa klincima.

Meč je završen sa 1:0, a odlučujući pogodak je autogol Vilijamsa 15-tak minuta pre kraja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
InSanity
Thursday, 06.02.2020
16:29

Ako je iko od trenutnih ili doskorasnjih fudbalera u UK zasluzio titulu sir, po meni nema sumnje da je Mili prvi medju njima.

avatar
Red to the bone
Thursday, 06.02.2020
08:38

Kakva generacija je izletela iz Aston Vile, da ih je samo Martin O’nil zadržao na okupu. Given, Warnock, Dunn, Kueljar, Milner, Young, Petrov, Geret Beri, Agbolahor, Kerju...

avatar
Patrick Berger
Thursday, 06.02.2020
07:59

Veliki covek, fudbaler I profesionalac! Tim vise ce Klopov zadatak na leto da nadje zamenu za 1 radilicu od 3 biti Jos tezi I Jos vazniji! Koliko god ga gotivim, treba misliti na buducnost I spremiti zamenu - box to box vezni, koji moze da pokrije Jos neke pozicije!

avatar
RocknRolla
Wednesday, 05.02.2020
19:37

Slican tip igraca kao i Esli Jang,svesni svojih nedostataka ali svojom borbenoscu uspevaju da ih prikriju.

avatar
_mladen_
Thursday, 06.02.2020
11:46

Koliko lose poredjenje. xD

avatar
THE NORMAL ONE
Wednesday, 05.02.2020
13:02

James Milner je najveća radilica i jedan od najzahvalnijih igrača u Liverpulu. Čovek u tim godinama završava sve zadatke bez greške i isto tako nepogrešiv je sa bele tačke

avatar
Gorila u magli! LFC
Wednesday, 05.02.2020
12:49

Video sam ga sinoc i pomislio isto. Neunistivi

avatar
Amalainter
Wednesday, 05.02.2020
11:58

Milner je takav univerzalac kakav ne postoji ni u jednoj ligi i klubu..

avatar
LFC*19
Wednesday, 05.02.2020
11:37
avatar
_mladen_
Wednesday, 05.02.2020
11:12

Milner je pravi profesionalac, zahvalan igrac, mada kaze Klop da je izazov raditi sa njim, jer zahteva mnogo ali sve vrati na terenu. Ode iz Sitija kao igrac koji im vise nije bio dovoljno dobar i evo sad uze titulu i LS koju sigurno u SItiju ne bi uzeo. Umesto da odmara, covek odradio trening sa klincima i bio jedini na mecu.