Napoli pokorio Firencu, Juventus u poslednje kolo van Lige šampiona

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 16.05.2021.
14:26
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" ne zavisi sama od sebe.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija ostvarili su važnu pobedu na gostovanju Fiorentini 2:0 u meču 37. kola Seriji A i tako se nepuno kolo pre kraja sezone probili do trećeg mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Posle monotonog prvog poluvremena u kojem su dva najzanimljivija detalja bila poništen gol Dušana Vlahovića i prečka Lorenca Insinjea iz slobodnog udarca, utakmica je rešena u nastavku igre.

Prelomni momenat dogodio se u 56. minutu kada je Insinje pripucao loptu nakon neiskorišćenog penala, koji je dosuđen posle pregleda VAR tehnologije.

A skrivio ga je Nikola Milenkovića, koji je neoprezno povukao protivnika, a sudija je posle VAR-a pokazao na penal, što je rezultiralo i isključenjem rezervnog golmana Dragovskog zbog oštrog prigovora.

Bio je to trenutak posle kojeg Fiorentina nije mogla da se oporavi, a već u 67. minutu pobedu gostima iz Napulja potvrdio je Pjotr Zjelinjski, koji je uz pomoć protivničkog igrača savladao Pjetra Teračana.

Do kraja meča su izabranici Đenara Gatuza zadržali prednost od dva gola razlike, pa će poslednje kolo i meč protiv Verone dočekati sa bod više od Juventusa i imaće sve u svojim rukama za plasman u Ligu šampiona.

Fiorentini nije pomogla ni odlična partija iskusnog Franka Riberija, koji je nanizao nekolicinu igrača Napolija u izvanrednom solo-prodoru.

Ostaje da se vidi šta će Milan uraditi protiv Kaljarija, a Juventusu u nedelju ostaje moranje da pobedi Bolonju, ako želi u Ligu šampiona.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke