Napoli preživeo pakao i osvojio Superkup!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 22.12.2014.
21:21
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč u Dohi, dva puta je Juve vodio golovima Teveza, dva puta je Iguain uspevao da izjednači. Drama u penal seriji, Kjelini i Pereira propustili šuteve za pobedu, na kraju Superkup otišao pod Vezuv!

Beta/AP Photo/Salvatore Laporta
Beta/AP Photo/Salvatore Laporta

Povezane vesti

Odlično prvo poluvreme, rani gol Teveza je potpuno otvorio utakmicu.

Naime, posle pet minuta je Juve poveo. Nesporazum Kulibalija i Albiola posle povratne lopte Davida Lopeta, Tevez ovakve poklone ne odbija, 1:0 za Juve.

Posle toga se šampion povukao, Napoli je pretio u par navrata, a najbolju šansu za izjednačenje imali su kada je Hamšik pogodio stativu.

Dva puta je Tevez stavljao na muke Rafaela, ali je golman Napolitanac ostavio odličnim odbranama svoj tim u igri.

U poslednjih 15 minuta prvog dela pokušavali su Pirlo na jednoj i Iguain na drugoj strani, nije bilo promene rezultata.

Bolja igra Napolija u nastavku. Iguain je lobovao Bufona, nije imao dovoljno sreće, a šansu meča propustio je Kaljehon koji je bio sam pred golmanom Juventusa i šutirao pored gola.

Juve je pretio preko Evre, umalo u jednoj situaciji fudbaleri Napolija nisu zatresli svoju mrežu.

Ipak, ekipa Rafe Beniteza je zasluženo izjednačila rezultat. Prošao je De Guzman, idealno centrirao, Iguain se poklonio, 1:1.

U poslednjih 20 minuta regularnog dela bolja igra Juventusa, Napoli se povukao, bilo je nekoliko opasnih situacija pred golom Rafaela, ali "Bjankoneri" nisu uspeli da postignu gol za pobedu, pa su, baš kao u Pekingu pre dve godine igrani produžeci.

Bolji Juventus, kao da su imali više snage, prava opsada gola Napolija. Gol je vidio u vazduhu, veliku priliku je propustio Vidal, ali se videlo da će Benitezova ekipa teško parirati.

Na startu drugog produžetka konačno gol. Pogba je sjajno prošao, lopta je stigla do Teveza koji je pogodio suprotan ugao, malu mrežu gola Napolija, novo vođstvo Juventusa!

Mogao je Napoli da ponovo izjednači, velika šansa za Iguaina, ali je Bufon "Supermen", sjajno je reagovao i sačuvao svoju mrežu. Posle neodlučnosti Bonućija Kaljehon je mogao u narednom napadu da postigne gol, ali je Juve preživeo.

Ipak u 118. minutu "Pipita" Iguain uspeva da ponovo izjednači, sjajno se snašao u sendviču između dvojice protivničkih igrača, iz izgubljene pozicije Napoli stiže do izjednačenja.

Odlučili su penali, Žorginju je Bufon odbranio penal, na drugoj strani Tevez pogađa stativu. Nije bilo promašaja u narednih pet serija, na početku sedme Bufon brani Mertensu penal, ali Kjelini ne uspeva Juventusu da donese Superkup.

Drama je nastavljena, Bufon je hipnotisao i Kaljehona, ali saigračima ni to nije dovoljno, Pereira je šutnuo visoko preko gola.

Kulibali je pogodio 6:5 za Napoli, Rafael je odbranio Padoinu, Napoli je preživeo sve i osvojio Superkup Italije!

Golove možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
INTERnacionalista
Monday, 22.12.2014
22:24
avatar
Your Enemies
Tuesday, 23.12.2014
00:41

Šta pričaju?! Nismo imali sreće, ali je Bufon dokazao da je najbolji golman!?! Kanda malo nelogičnosti ...