Ne moraš da ljubiš grb, ovako se voli klub! Kapa dole za dve belgijske zvezde!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.05.2020.
10:49
Izvor: Sportske.net

Nisu zaboravili odakle su krenuli, a da nose klub u srcu su pokazali na najbolji način...

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Povezane vesti

Les Rouches, odnosno "Crveni" su najveći klub u Valoniji. Standard iz Liježa je simbol regije, svakako manje uspešan od flamanskog Briža, kao i neprikosnovenog Anderlehta, ali je ponos frankofonske Belgije.

Ovde su počeli mnogi veliki igrači golman Prudom, za njih je igrao slavni bek Erik Gerets, od naših je najveći trag ostavio Milan Jovanović, ali i Benteke, Bačuaji, Vitsel, Felaini, Menije, da ne nabrajamo.

Standard je igrao polufinale Kupa šampiona 1962. finale KPK 1982. bili su prvaci deset puta, osvojili osam kupova.

Ali, klub koji je po tradiciji u rukama potomaka italijanskih iseljenika je zapao u ozbiljne finansijske teškoće poslednjih sezona, a kriza zbog korone i završetka prvenstva ih je dovela na korak od ispadanja, jer nisu isplatili plate, kao i obaveze, mogli bi da administrativno skliznu u niži rang.

No, umešali su se bivši igrači. Aksel Vitsel je dao milion i po evra, kao jedan od investitora u konzorcijumu koji će otkupiti stadion "Dufrasn", a onda ga iznajmljivati klub. Naravno to je prilika da se dobije novac kojim bi se klub izvadio iz teškoća.

No, to nije sve, Felaini, još jedan od bivših igrača im je pozajmio tri miliona evra, da isplate igrače i obaveze, kako bi izbegli izbacivanje iz lige.

Uz ovu pomoć, Standard će se izvući, nastaviti da igra u eliti, mada će sasvim sigurno dok se ne oporave morati da smanje takmičarske ambicije. Klub je osvojio kup pre dve sezone, a prvaci nisu bili više od decenije.

Bonus 10

U trenutku prekida prvenstva koje je okončano odlukom saveza, bili su na petom mestu koje vodi u kvalifikacije za LE. Za sada je neizvesno hoće li uopšte igrati u Evropi jer to iziskuje dodatne troškove.

Svejedno, Vitsel i Felaini su pokazali koliko vole klub i to ne deklarativno...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Friday, 01.05.2020
20:18

Kapa dole za ,,čupavce,,......

avatar
Mirjevac
Friday, 01.05.2020
15:31

Hahaha, vile klub, ko bre voli klin kad su oni u tom konzircijumu koji ce da otkupi stadion! To nije ni pozajmia vec je to ulaganje, da neko voli klub je prica za malu decu!

avatar
Oldboy
Friday, 01.05.2020
13:57