Nejmar o terenu i van njega - šta će prvo uraditi kad prođe pandemija?

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 04.02.2021.
13:35
Izvor: Sportske.net

Brazilac otvorio dušu.

Paolo Aguilar, Pool via AP
Paolo Aguilar, Pool via AP

Povezane vesti

Zvezda PSŽ-a i reprezentacije Brazila Nejmar dao je interesantan intervju za britanski Dejli Mejl, u kojem je osim ambicija na terenu govorio i o stvarima koje ga zanimaju i van "zelenog tepiha".

Samo dan nakon što su vodeći sportski listovi preneli informaciju da će Brazilac produžiti ugovor sa "svecima" na još četiri godine pojavio se intervju koji nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Za početak, teren i ciljevi u tekućoj godini.

"Ne motivišu me porazi. Motivišu me pobede koje sam ostvario u životu i karijeri. Znam kako je osvojiti Ligu šampiona i uveren sam da ću to ponovo učiniti, ovaj put kao fudbaler Pariz Sen Žermena. Želeo bih da to ostvarim sa PSŽ-om, kao i da osvojim Svetsko prvenstvo sa Brazilom", započeo je razgovor sa Dejli Mejl najbolji fudbaler francuskog šampiona.

Dodao je da mu igranje u Premijer ligi nije privlačno.

"Ne pratim previše Premijer ligu, mada znam da je kontakt igra prilično zastupljena na Ostrvu. Za mene je i Liga 1 u Francuskoj previše fizički zahtevna", naveo je Nejmar.

Priznao je da mu je London jedan od omiljenih evropskih gradova, poput Pariza, ali nije siguran da li bi u budućnosti zaigrao za neki klub iz engleske prestonice.

"Možda jednog dana. To sa sigurnošću ne mogu da tvrdim".

Važi za fudbalera koji kada nije na terenu voli da organizuje žurke, igra poker i uživa u novim frizurama. U tome ne vidi ništa loše.

"Ne možemo samo razmišljati o fudbalu. Postoje stvari koje nas zabavljaju van terena. To je prirodno, tako svet funkcioniše. Svi znamo kako da pravilo uskladimo radno vreme sa vremenom koje moramo provesti sa porodicom, prijateljima ili jednostavno na zabavan način", rekao je Nejmar.

Za kraj, progovorio je o ambicijama u 2021. godini.

"Želim da osvojim Ligu šampiona sa PSŽ-om i Svetsko prvenstvo sa Brazilom. Van terena? Prethodna godina je promenila naše želje i očekivanja. Pandemija je uslovila da razmišljamo drugačije i razmišljam da ću jednog dana moći ponovo da zagrlim svakog kao što sam to činio pre nego što se sve ovog dogodilo", zaključio je Nejmar, koji će se ovog meseca sastati protiv svoje Barselone u Ligi šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke