Nemačka, Kup - Drama u Dortmundu, prošli i Bajern, Šalke, Keln...

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.10.2016.
23:51
Izvor: Sportske.net

Nalo je nedostajalo da se večeras dogodi prava senzacija u Kupu Nemačke!

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Fudbaleri Dortmunda uspeli su da se plasiraju u osminu finala nacionalnog Kupa, pošto su večeras na svom terenu tek posle penal serije uspeli da savladaju drugoligašku ekipu Union Berlina.

U regularnom toku meča, kao i posle produžetaka, bilo je 1:1, da bi u penal seriji ''Milioneri'' bili ubedljivi i i dobili je sa 3:0!

Favorizovani domaćin je poveo u finišu prvog poluvremena autogolom Parensena, a za dramatično završnicu pobrinuo se Skribski u 81. minutu meča.

Bajern u Minhenu nije imao tih problema, u meču protiv Augsburga. Nemački šampion je ovaj meč dobio sa 3:1, a glavni deo posla obavio je u prvom poluvremenu, kada su Lam i Grin doneli dva gola prednosti domaćima.

U nastavku po jedan promašen penal na obe strane, neprecizni su bili Ko za goste, pa Miler za ekipu Bajerna, a onda i još po jedan gol.

Prvo je Đi Dong Von smanjio na 2:1, a sve dileme rešio je Alaba u samom finišu za konačnih 3:1.

Neizvesno je bilo i u Kelnu, gde su domaći ''jarčevi'', opet bez naših jojića i Mladenovića u igri, eliminisali Hofenhajm. U regularnom toku meča bilo je 1:1, a tek što je počeo produžetak, Modeste je postigao odlučujući gol za ekipu Kelna i konačnih 2:1.

Šalke
je kao gost slavio u Nirnbergu rezultatom 3:2, a sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu kada je sa dva gola Konopljanke i jednim Huntelarovim, tim iz Gelzenkirhena poveo sa 3:0. Njihovo opuštanje u nastavku domaćin ipak nije kaznio u potpunosti.

Uspešan u gostima bio je i Volfsburg, koji je golom Gomeza u 49. minutu savladao domaću ekipu Hajdenhajma sa 1:0.

Hanover je sa 6:1 deklasirao ekipu Dizeldorfa, a već posle prvih 15 minuta bilo je 4:0 u korist domaćina.

I konačno, takmičenje u Kupu završila je ekipa Majnca, koja je i pored vođstva golom Kordobe u 68. minutu, na kraju dozvolila preokret Grojter Firtu, koji je u finišu slavio sa 2:1.

U prilogu je ''dortmundska drama''.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke