Nemci dobijaju još jedno veliko pojačanje!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 11.03.2018.
13:43
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Nemačke već dugi niz godina u svojim redovima ima naturalizovane fudbalera.

Epa/Anatoly Maltsev
Epa/Anatoly Maltsev

Povezane vesti

Mesut Ozil, Sami Kedira i Džerom Boateng samo su neka od imena u reprezentaciji Nemačke.

"Panceri" nemaju problem sa tim da u svojim redovima imaju veliki broj naturalizovanih fudbalera i sa tim trendom neće prestati.

Naime, reprezentacija Nemačke bi uskoro mogla da dobije veliko pojačanje u vidu napadača Bajer Leverkuzena Liona Bejlija.

Njegov agent i očuh Kreg Batler je otkrio da je bivši igrač Genka odbio još jedan poziv Jamajke i da je spreman da sačeka mogućnost da zaigra u reprezentativnom dresu Nemačke.

Bejli je dobio poziv da zaigra u dresu reprezentacije Jamajke u prijateljskom susretu sa Antigvom i Barbudom, ali on neće zaigrati na ovom susretu, koji je zakazan za 25. mart.

Momak rođen u Kingstonu će se umesto toga okrenuti svom klubu.

Bilo je ranije navoda da bi Bejli mogao da zaigra za Englesku i to već na Mundijalu, ali on ne ispunjava potrebne uslove da nastupi u dresu "Gordog Albiona".

Nadali su se i Belgijanci da mogu da ga prisvoje, ali on je samo dve godine proveo u Belgiji i nema pravo nastupa za njihovu reprezentaciju.

Prema pravilima FIFA fudbaler mora da provede pet godina u jednoj zemlji, kako bi dobio pravo da za nju nastupa, u Nemačkoj je to pravilo promenjeno i čeka se čak osam godina, što bi značilo da Bejli u dresu "Pancera" može da debituje tek kada bude napunio 27 godina.

Ipak, on za Jamajku sasvim sigurno neće nastupati, njegov agent i očuh smatra da Jamajčani nikada neće rešiti probleme sa fudbalom, te će Bejli čekati na poziv Nemačke ili neke druge zemlje, ukoliko u međuvremenu napusti granice ove zemlje, nije tajna da postoji interesovanje iz PL za njegove usluge.

"Lion i njegov brat su primili pozivnice da se pridruže nacionalnom timu Jamajke. Ja volim svoju zemlju, vole je i moji sinovi, ali nažalost, obojica su u ovom trenutku odbili poziv", izjavio je Batler za "Gol".

Leon Bejli

On je dodao i da je imao razne predloge za FS Jamajke, ali oni jednostavno nisu želeli da ga slušaju, te sada njegovi sinovi neće braniti boje te zemlje.

"Lion i Kajl (Batler) imaju britanske korene, portugalske korene, živeli su u Belgiji nekoliko godina, ukoliko bi Lion ostao u Nemačkoj, mogao bi da zaigra i za njih. Moji sinovi imaju po 20 godina i Jamajka neće igrati na Svetskom prvenstvu. Ima vremena

Svakim danom koji prođe on je dan bliži nastupu za neku drugu zemlju, ukoliko to odabere. To pokazuje njegov karakter i njegovu lidersku crtu. On nije budala koja trči i klanja se ljudima koji su iskvareni ekonomskim ograničenjima sa kojima su suočeni
", dodao je Kreg Batler.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_Goran_
Sunday, 11.03.2018
14:52

Kakvo je to pojacanje ako bi mogao da zaigra za Nemacku tek za 7 godina?