Nemci nisu preboleli Poljsku, Irci iznenadili Grke!

Autor: Miloš Marković
utorak 14.10.2014.
22:45
Izvor: Sportske.net

Nakon iznenađujućih poraza, nova uzbuđenja na mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Sedam utakmica odigrano je izvan grupe u kojoj nastupa reprezentacija Srbije čiji je meč prekinut zbog incidenta koji su priredili albanski navijači.

Farska ostrva su kao domaćin poražena od selekcije Mađarske, minimalnim rezultatom i golom koji je u 21. minutu postigao Šalai. Mađarska se ovim rezultatom popela na treće mesto u grupi F.

Od ostalih mečeva u ovoj grupi izdvajamo susret između Finske i Rumunije.

Komšije su slavile na gostovanju finskoj reprezentaciji, rezultatom 0:2 se Rumuni vraćaju kući. Golove je postigao Stanču u 54. i 83. minutu utakmice. Rumunija je na ovaj način skočila na drugo mesto grupe, iza Severne Irske koja je iznenadila Grčku na gostovanju rezultatom 0:2.

Golove za Irce postigli su Vord već u devetom minutu, te Laferti u 51.

Severna Irska je prva u grupi F sa 9 bodova, slede Rumuni sa 7 i Mađari, Finci sa po 4, dok su Grci na petoj poziciji sa samo jednim bodom.

Selekcija Nemačke nije uspela da se trijumfalno vrati posle poraza od Poljske. Panceri su na domaćem terenu remizirali sa Severnom Irskom, mučili su se do 71. minuta kada je Kros probio bedem gostiju. Ipak, gosti se nisu predavali pa su u samom finišu meča, u poslednjim trenucima stigli do jako važnog boda, preko Ošea.

Nemci su sada na trećem mestu grupe D sa četiri boda, iza Irske na drugom i Poljske na prvom mestu sa po 7 bodova.

Poljaci su nakon iznenađenja i pobede nad Nemcima u prošlom kolu večeras remizirali sa Škotskom.

Rezultat je bio 2:2, a golove za domaće postigli su Mačžinski u 12. minutu i Milik u 76., dok su za goste strelci bili Maloni u 18. i Nejsmit u 57.

U grupi E su se sastali San Marino i Švajcarska, koja je ubedljivo slavila rezultatom 4:0. Dva gola je postigao Seferovic u 10. i 24. minutu i Džemaili u 30., dok je u drugom poluvremenu Šaćiri postavio konačan rezultat u 79. minutu.

Imali su prilike Švajcarci u 90. minutu da povise prednost, ali je Rodrigez promašio penal.

Veče je kompletirao meč između Gibraltara i Gruzije, završen reultatom 0:3. Golove za Gruziju postigli su Gelašvili u 9., Okriašvili u 19. minutu, i Kankava u 69. minutu igre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke