Nepopularno mišljenje - Ramos veća "šteta" za Real, nego Mesi za Barsu?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 11.11.2020.
13:37
Izvor: Sportske.net

Da li je neko razmišljao na ovu temu?

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Lionel Mesi je često na udaru kritičara zbog toga što je SVE u Barseloni.

Kapiten je na neki način "uspeo" da otera i predsednika Bartomeua, želeo je da ode, pa je ostao, a sada je njegova budućnost u klubu i dalje u magli. Ugovor mu ističe 30. juna, praktično bi već u januaru imao slobodu da potpiše predugovor sa sledećim klubom i odšeta slobodno. Da li verujete da je takav scenario moguć?

Zanimljivo, i Real Madrid ima svog "Mesija", a to je takođe kapiten - Serhio Ramos. Autor emisije "El Čiringito", ostrašćen Realom, izneo je javno jedno nepopularno mišljenje - Ramos bi mogao da ostavi veću štetu i haos u Realu nego Mesi u Barseloni.

Naime, ne treba zaboraviti da je situacija sa Ramosom u Realu na papiru gotovo identična - ističe mu ugovor u junu, mesecima unazad ne može da postigne dogovor sa Florentinom Perezom, a među izvorima bliskih klubu kruži priča da su oni u očajnim odnosima.

baner mitrovic

Ni Ramosa, kao ni Mesija, ne može niko da zamisli u dresu bilo kog evropskog kluba, ali pitanje o mogućem odlasku Španca ne sme da se podguruje pod tepih.

Šta ako Serhio Ramos zaista ode? Drugo, i da ostane, puni 35 godina, dokle će on vući Real Madrid?

Istina je da Ramos ima značaj na igru Reala skoro kao Mesi na Barsinu. Rafael Varan je u strašnom padu forme posle Mundijala u Rusiji, a naročito ove sezone, dok Eder Militao sigurno neće biti klasa za "kraljevski" klub, a još manje da bude naslednik Serhija Ramosa.

Zanimljivo je i to da u španskim medijima nećete mnogo čitati o Ramosu kao Realovom problemu, kao što sav prljav veš o Mesiju i Barsi svakodnevno izlazi "na ulicu".

Florentino Perez je oduvek držao madridske medije u šaci i malo ko je mogao i smeo da se bavi tabu temama, kao što je sada Ramos.

baner

"El Čiringito" je samo zagrebao konstatacijom nad kojom bi fudbalski svet mogao da se zamisli - da li bi Ramos mogao iza sebe da ostavi veći haos nego Mesi u Barseloni?

Ako nas pitate, ni Real, a ni Barsa nisu pripremili teren za njihove odlaske. Uostalom, kako i pripremiti teren kada ostaješ bez najboljih igrača u istoriji na svojim pozicijama?

Neka ih tu gde jesu, makar još koju godinu...

Ronaldo odlazi, gotovo sigurno, a pitanje svih pitanja je: Koliko košta 35-godišnji Portugalac u poslednjoj godini ugovora?!

Posted by Sportske.net on Tuesday, 10 November 2020

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Wednesday, 11.11.2020
17:50

Nisam navijac Reala a jos manje simpatizer Ramosa kostolomca, koji ima vise crvenih nego svi spanski klubovi zajedno! Mislim da se real pripremio za odlazak Ramosa i to svi znaju, problem nije u Ramosovoj igri od koje zavisi Real, vec o prljavom vecu Pereza i sudija i Var-a! Ako Ramos ode on ce sve tajne oko potplacivanjem sudija izneti na videlo i ne samo vec i vise nezakonite Peresove radnje u klubu oko novca i oko transvera na lopovski nacin! Mislim da je u tome problem! U barci toga nema u barci je sadvim obrnuto sa Mesijem on je odlican igrac i puno je pruzio barci a i barca njemu! Barcine navodne nezakonite tajne je Spanska politika izna na videlo i one se znaju! Zato Mesi i Real nije usporediv sa Mesijem i Barcom!

avatar
No.1 Gargamel
Wednesday, 11.11.2020
20:09

jbt al si ti upucen u problem, aj molim te reci ko ti je krtica u Realu.

avatar
Jasminn
Thursday, 12.11.2020
10:28

To ti je tako kad ljudi navijaju za igraca a ne za klub. Oni ce sve napisati, objasniti, obrazloziti u detaljeeeee samo da opravdaju igraca.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 11.11.2020
16:23

Real je prezivio odlazak Ronalda, koji je davao 50-ak golova po sezoni, sigurno je da ce prezivjeti i odlazak Ramosa. Istina, on je simbol kluba, nije samo stoper i trebalo bi da zavrsi karijeru u Realu. Po meni je problem Zidan, dovedeno je dosta igraca, pa i na poziciji stopera, kojima on jednostavno ne vjeruje i ne daje im priliku, cini se da ce mu i za 10 godina prije igrati Ramos, Benzema i Marselo a Vinisujus cekati sansu sa klupe jer ima 'tek' 30 godina.

avatar
adidas forever
Wednesday, 11.11.2020
15:11

Nikako da razumem kako su to Mesi i Ramos krivci što klubovi nisu obezbedili adekvatne zamene? I kakvu su to mega-štetu ostavili u svojim klubovima igrajući kako su najbolje znali i umeli? Militao i Grizman nisu napravili nikakvu štetu...

avatar
Amalainter
Wednesday, 11.11.2020
14:52

Mesi nema muda da ode nigde...

avatar
Mirjevac
Wednesday, 11.11.2020
22:13

A gde bi to Mesi dobio platu id 50 miliona za godinu, sa kojim klubom bi Mesi dva puta osvajao tripliku i sve sto se imalo osvoji na svetu? U kom bi to klubu i sa kojim bi to Mesi mogo da osvoji sest zlatnih kopacki? Sa nijednim klubom, podto je sad vec Mesi u 33 na pragu 34 godini i vise sve to kao igrac on nece mici da isvaja, zato sad moze da ide gde mu dobro plate!

avatar
Jasminn
Thursday, 12.11.2020
22:35

Ma kakvi dzabe, nece taj ni za platu da igra, vec pored plate moraju mu dati i bonus za lojalnost na kraju godine zato sto nije napustio klub.
Nadji mi igraca bilo kojeg da je vise ugovora potpisao u zivotu. Imao si 4-5 godina kad je svake godine potpisivao novi poboljsani ugovor. To su one godine kad Neymar dosao. Prvo imao otkupnu kluzulu oko 150 mil pa povecaj malo pa povecaj malo nakon 5 godina naguro na 250 mil.

avatar
Mirjevac
Thursday, 12.11.2020
16:38

Smalanter: Mislim da si glup ko noc, sta da komentarisem drugo!

avatar
Amalainter
Thursday, 12.11.2020
12:39

Pa on voli jako svoj klub.neka igra za dzabe, da se spasu..