Neuništivi Hoakin rešio derbi Sevilje!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 02.09.2018.
22:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Real Betisa ostvarili su veliki trijumf u trećem kolu španske Primere.

EPA-EFE/RAUL CARO
EPA-EFE/RAUL CARO

Povezane vesti

Derbi Sevilje pripao je domaćinu na "Benito Viljamarinu", ekipi Betisa.

Slavili su "Verdiblankosi" pred svojim navijačima rezultatom 1:0 (0:0), a junak ove pobede bio je legendarni Hoakin.


Kao što se i očekivalo, od starta se osećao veliki naboj, vrlo agresivno i borbeno se igralo na obe strane.

Prvu šansu stvorili su gosti, igrao se 19. minuta kada je Franko Vaksez lukavo tukao sa ivice kaznenog prostora, ali je Pau Lopez uspeo da sačuva mrežu lepom paradom.

A onda, u 40. minutu, domaćin dolazi do gola. Kanales je pobegao odbrani Sevilje i zatresao mrežu velikog gradskog rivala.

Ipak, glavni arbitar je odlučio da sačeka odluku svojih kolega iz VAR sobe, odluka je stigla, nakon pregledavanja snimka arbitar Manzano je dobio instrukciju da poništi gol Kanalesa zbog ofsajd pozicije.

U finišu prvog dela igre, velika šansa za goste, Giljerme je prihvatio pas Banege, šutirao sa leve strane kaznenog prostora rivala, ali je lopta otišla tik pored stative.

Bez golova se otišlo na odmor, da bi nakon samo dva minuta igre u nastavku Gabi Merkado propustio veliku šansu. Odlično je Navas zavrnuo loptu na drugu stativu, pronašao je Argentinca, ali je ovaj iz izgledne pozicije prebacio loptu preko gola rivala.

U 66. minutu veliki peh za "Rohiblankose", bivši igrač Las Palmasa i Svonsija Roke Mesa je zaradio drugi žuti karton, Sevilja je ostala sa desetoricom na terenu.

A onda, u 75. minutu na veliko oduševljenje navijača, na teren umesto Vilijama Karvalja ulazi 37-godišnji Hoakin.

Samo pet minuta kasnije, legendarni fudbaler Betisa trese mrežu Sevilje za eksploziju na "Benito Viljamarinu". Odlično je ispratio centaršut Marka Bartre i glavom matirao Vačlika za 1:0.

Hoakin Betis
Foto: EPA-EFE/RAUL CARO

U nadoknadi vremena, nova šansa za brojčano jači Betis i ponovo Hoakin. Ovoga puta je tukao sa ivice kaznenog prostora, malo je nedostajalo da postigne i drugi gol i otkloni sve dileme, ali je lopta ipak prohujala pored desne stative gola gostiju.

U samom finišu, Sevilja ostaje sa devetoricom na terenu, Gabrijel Merkado je doživeo tešku povredu, najverovatnije prelom ruke, te je morao da napusti teren.

Sevilja je bunarila poslednjih par minuta, Betis se uspešno odbranio i izvojevao veliki trijumf u gradskom derbiju.

Betis: P. Lopez, Mandi, Bartra (Sidnei), Fedal, Teljo, Kanales, Karvaljo (Hoakin), Gvardado, Žunior Firpo, Inui, Loren (Sanabrija)

Sevilja: Vačlik, Merkado, Kjer (Promes), Gomez Sola, H. Navas, Banega, Roke Mesa, Arana (Vidal), Sarabija, A. Silva, F. Vaskez (Gonalon)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mr Don
Sunday, 02.09.2018
23:22

Kakva atmosfera kad igraju ova dva kluba, od navijaca do igraca, jedan od najuzbudljivijih derbija u Evropi. Drago mi je sto je Hoakin resio mec i to sa klupe. Majstor.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Sunday, 02.09.2018
22:56

BETIS DO TITULE!