Nezamislivo pred "El Klasiko"! Ovo će biti sad i nikada više!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 17.12.2019.
10:03
Izvor: Sportske.net

O predstojećoj utakmici više se priča iz političke vizure i straha za bezbednost igrača, nego zbog fudbala.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

"El Klasiko" neće biti ponovo odložen, iako je rizik veliki. Kako je rekao predsednik Barselone Bertomeu, sutrašnja utakmica je test za sve učesnike, ali i za publiku.

Očekuje se "Cunami" na tribinama, odnosno pokret za pravo Katalonaca da odluče o svojoj sudbini nezavisno od centralne vlasti, ali i protesti zbog utamničenja katalonskih političara nakon nepriznatog referenduma.

Sve stvara pomalo mučnu atmosferu, mada se klubovi na sve načine trude da relaksiraju atmosferu, čini se da nikada nije bilo ovoliko pomirljivih izjava sa obe strane, kada su čelnici u pitanju.

Priča se o opštim vrednostima, vrlini sporta, ali i uticaju koji može da izvrši na generacije koje dolaze.

Jedna stvar se čini neverovatnom, i većina se slaže da se nikada više neće ponoviti.

Naime, Barselona i Real će biti u istom hotelu na dan održavanja meča.

Zvuči šokantno, ali razlozi se tiču bezbednosti, hotel "Princeza Sofija" je na 600 metara od stadiona. Fudbaleri Reala stižu sutra, na dan utakmice, bili su jasni, iz aviona neće izaći, ako primete bilo kakvu opasnost po bezbednost aktera. Oni će doputovati u hotel, u kome će biti igrači Barselone, naravno u drugom krilu, neće biti kontakta. Barsa je odustala od rutine, nema karantina, igrači će se okupiti u hotelu sutra i otići pravo na meč.

Oba tima će tih 600 metara preći autobusima, ali neobeleženim, uz pratnju ogromnog broja policajaca. Time bi rizik trebalo da bude sveden na minimum, a što se tiče tribina, angažovane su neviđene mere obezbeđenja, veliki broj agenata u civilu biće na "Kamp Nou", proteste ne mogu da spreče, ali incidente i napad na igrače gostiju svakako.

"El Klasiko" se igra od 20 časova, timovi su izjednačeni na čelu tabele, a utisak je da je od rezultata važnije da sve prođe bez problema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Tuesday, 17.12.2019
20:29

'Očekuje se 'Cunami' na tribinama...' koga će doneti Japanski turisti konzerviranog u spreju, jer 'domaće snage' od osnovanja kluba do danas nisu uspele da proizvedu ni povetarac. Negde mi se javilo da će fudbaleri Reala ostati razočarani po sletanju na 'El Prat' što neće videti 'jake separatističke snage' koje su snajperistima okružile aerodrom. :D

avatar
Crveni Lucifer
Tuesday, 17.12.2019
18:30

Barselona je klub kome je primarna namena propaganda separatistickih ideja i kao takav predstavlja sramotu za fudbal, da su fudbalski lideri dosledni svojim pravilima i nacelima odavno bi bili izbaceni u nizi rang i iz svih evro takmicenja

avatar
Misosesic
Tuesday, 17.12.2019
15:20

Samo u FC Barselona se ovakve stvari mogu desiti i ovo samo Spanski savez može dozvoliti.Ovo vise nije sportsko rivalstvo,utakmica zbog velikog rizika bi trebala da se igra na neutralnom stadionu ali Barsi se i dalje gleda kroz prste.Samo u FC Barcelona politika ima veći uticaj nego sport,ako su nesposobni organizovati normalan meč ne treba im omogućiti uopste da ga organizuju.Kao sto je bio slučaj u Kopa Libertadoresu.