Nezapamćeno u fudbalu, Barsi 270, Realu 260 miliona ODMAH, svi znamo šta to znači!

Autor: Milovan Longinov
sreda 04.08.2021.
11:05
Izvor: Sportske.net

Istorijski dogovor i jedna od najvećih investicija ikada.

Povezane vesti

La Liga ima nameru da sustigne Premijer ligu, a u tome je danas dobila pomoć u vidu od 2,7 milijarde evra! 

Zvanično je potvrđeno da je jedan investicioni fond uložio 2,7 milijardu evra da "pomogne" La Ligi i španskim klubovima, za uzvrat će još kako vratiti uloženi novac kroz uspehe, marketing i sve od čega zarađuje i La Liga. Preciznije, 10% ukupnog  prihoda La Lige u šta su uključeni televizijska prava, marketing itd, idu na račun investicionog fonda koji je danas spasio španski fudbal najvećom finansijkom inekcijom u istoriji fudbala. 

Ipak, nije sve tako jednostavno i glatko, jer klubovi moraju da imaju precizne biznis planove na dugoročnom nivou i nemaju pravo da sada čitav novac koji dobiju potroše na nerealne tranfere.

Prema zvaničnim informacijama u ovom dogovoru, Barselona će dobiti 270 miliona evra, Real Madrid devet manje, ali samo 15% mogu da iskoriste na transfere. U prevodu, Barsa bez problema može da potroši 40,5 miliona evra za transfere ovog leta, Real oko 39.

Ipak, ono što je za Barselonu najvažnije jeste da su se sada  stekli svi uslovi da se ozvaniči novi ugovor sa Leom Mesijem, te da će sve novajlije biti registrovane bez problema.  Očekuje se da već u četvrtak Barselona ozvaniči ugovor  sa Mesijem. 

Što se Reala tiče, izvori bliski klubu momentalno pišu da će ova investicija  pomoći oko transfera Kilijana Mbapea. Real će moći da rastereti budžet sa platama, no za sada je i sve na dugačkom štapu, jer se i dalje pita i PSŽ.

Sve u svemu - španski klubovi će doživeti preporod 2,7 milijardu evra će biti raspodeljeno odmah, svaki klub će morati da dostavi razvojni plan i da novac troši za zajednički napredak La Lige. 

Plan ovog investicionog fonda je da kroz četiri godine La Liga dostigne Premijer ligu po pitanju marketinga i akcija, te da im se u najmanju ruku vrati uloženi novac. 

Istorijski dan za španski fudbal...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
TULJALJAN
Wednesday, 04.08.2021
20:14

Sve dok i dalje imaju lošu raspodjelu sredstava od tv prava, gdje većina ide na prva dva ili tri kluba, nece ni blizu dostici premier ligu

avatar
Man united
Wednesday, 04.08.2021
14:56

Инвестициони фонд - у преводу буџет државе Шпаније.