Ni "d" od derbija, Lion pregazio velikog rivala, neredi pokvarili utisak

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 05.11.2017.
23:42
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Liona slavili su sa 0:4 u derbiju "Rona-Alpi".

EPA-EFE/KATIA CHRISTODOULOU
EPA-EFE/KATIA CHRISTODOULOU

Povezane vesti

U okviru 12. kola francuske Lige 1, Sent Etjen je na "Žofri Žišardu" dočekao Lion, a veliki derbi okončan je ubedljivim trijumfom gostiju rezultatom 0:5 (0:2).

Već nakon 25 minuta je postalo jasno da će Sent Etjen teško spasiti i jedan bod na svom terenu.

Gosti su poveli golom Memfisa Depaja, koji konačno pronalazi pravu formu, u 10. minutu susreta, da bi ponajbolji igrač Liona i jedan od najboljih u čitavoj francuskoj ligi, Nabil Fekir, povisio na 2:0 samo 15 minuta kasnije.

Nakon dva minuta igre u nastavku, postalo je jasno da se domaćin neće dobro provesti, kako je Lakroa zaradio direktan crveni karton.

To su gosti iskoristili u 58. minutu, kada je strelac bio bivši igrač Reala Marijano Dijaz.

Samo sedam minuta kasnije, na 4:0 je povisio bivši igrač Čelsija Bertran Traore.

Nisu se tu zaustavili fudbaleri Liona, te je Fekir u 85. minutu postigao svoj drugi gol, za konačnih 0:5 u derbiju "Rona-Alpi", ali je potom napravio haos na tribinama, kada je navijačima domaće ekipe "pokazao dres". Nastao je haos, utakmica je prekinuta, više o tome u nastavku.



Susret je ipak nastavljen kada su se neredi smirili, pa je Lion i zvanično slavio sa 0:5 u velikom derbiju, koji na to nije ličio.

Lion je nastavio sa dobrim igrama, sada su treći na tabeli francuskog šampionata sa 25 bodova, Sent Etjen je tri mesta ispod sa sedam bodova manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke