Nije 30.000.000 godišnje nikakva garancija, Manćini pred otkazom

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 21.10.2024.
08:17
Izvor: Sportske.net

Saudijci nezadovoljni.

EPA-EFE/CARMELO IMBESI
EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Povezane vesti

Italijanski stručnjak Roberto Manćini bi vrlo brzo mogao da dobije otkaz na mesto selektora fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije.

Tamošnji mediji pišu da je samo pitanje vremena kada će biti ozvaničen raskid saradnje Italijana i Fudbalskog saveza ove arapske države.

Manćini je na leto 2023. godine naprasno napustio selekciju Italije, koju je 2021. odveo na krov Evrope, i prihvatio astronomsku ponudu Saudijaca od oko 30.000.000 evra godišnje. Tada je postao najplaćeniji trener na svetu.

Međutim, u Saudijskoj Arabiji mu ništa ne ide prema planu.

Pred njega je postavljen zadatak da osvoji Azijski kup i plasira se na naredni Mundijal.

Ovaj prvi zadatak ne da nije ispunio, već je doživeo potpuni debakl i na Kupu Azije u Kataru početkom ove godine ispao već u osmini finala.

Potom je "preživeo" pokušaj smene i pobunu jednog dela igrača, pa je uspešno prebrodio drugi stepen kvalifikacija za SP, ali je zapeo na trećem.

Saudijci su na deobi drugog mesta u kvalifikacionoj grupi sa pet bodova iz četiri kola, koliko imaju Australija i Bahrein. Lider je Japan sa deset bodova. Indonezija i Kina imaju po tri boda.

Ništa još nije izgubljeno,  dve najbolje ekipe iz grupe će se direktno plasirati na Svetsko prvenstvo. Trećeplasirani i četvrtoplasirani će nastaviti kvalifikacije u četvrtom stepenu u Aziji, ali to je nešto za šta Saudijci ne žele ni da čuju.

Igraju loše, pobedili su samo jednom na na poslednje četiri utakmice i navodno je doneta odluka da Manćini ode. On ima ugovor na tri godine, dakle zagarantovanih 90.000.000 evra, ali bogatim Saudijcima neće biti problem da mu to isplate u uruče mu otkaz.

Kao zamene za Manćinija pominju se Argentinac Ramon Dijaz i Francuz Erv Renar, koji su navodno već konktaktirani. 

Renar je ovu selekciju predvodio na Mundijalu u Kataru i tamo u prvom kolu pobedio budućeg šampiona Argentinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke