"Nije bolji od Mesija, ali zaslužio je Zlatnu loptu!"

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.01.2020.
21:15
Izvor: Beta

Prestižna nagrada nije stigla u ruke Senegalca.

AP Photo/Francois Mor
AP Photo/Francois Mor

Povezane vesti

Senegalski fudbaler Demba Ba rekao je danas da je Sadio Mane imao bolju sezonu od Lionela Mesija i da je zaslužio da dobije "Zlatnu loptu" više nego Argentinac.

"Ovih dana svi govorimo o statistici, verujem da je imao bolju statistiku da bi pobedio u trci za 'Zlatnu loptu'. Činjenica je da je Mane osvojio Ligu šampiona i Super kup, imao je neverovatnu sezonu. I ne samo to, bio je odličan u svim utakmicama, verujem da je mogao da pobedi", rekao je Ba, prenosi goal.com.

Početkom decembra prošle godine fudbaler Barselone osvojio je rekordnu šestu "Zlatnu loptu". Ba ističe da Mesi jeste bolji fudbaler, ali i da je Mane ovog puta imao bolju sezonu.

"Razgovarao sam o ovome s mnogo igrača i svi kažu da je Mesi bolji igrač. Naravno, to svi znaju. Čak i da Sadio dođe i kaže mi da je bolji od Mesija, udario bih ga u lice i rekao mu 'Umukni dečko, sedi'. Ali, 2019. godine iz moje perspektive, on jeste imao bolju sezonu od Lionela", kazao je Senegalac.

Sadio Mane Liverpul Lester

Ba se osvrnuo i na rezultate svog nekadašnjeg kluba, Čelsija, i rekao da je izuzetno zadovoljan kako tim funkcioniše pod vođstvom Frenka Lamparda.

"Ti momci se dokazuju svake nedelje. Oni nisu toliko iskusni kao neki igrači od 27 ili 28 godina, pa bi možda Čelsi mogao da potpiše neke iskusne igrače, koji bi im pomogli u važnim utakmicama. To ne znači da moraju da potroše milione, verujem da mali dodaci mogu da im pomognu", rekao je Ba.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Benz9
Thursday, 16.01.2020
23:40

Daj ba Demba nemoj tako.. Ipak je Mesi osvojio Primeru, a to je teže osvojiti nego LŠ...

avatar
RocknRolla
Thursday, 16.01.2020
22:55

To svi znaju,zlatnu loptu je zasluzio neki igrac Liverpula,dal to bio Mane,Salah ili Van Dajk,nebitno je. Mesi je osvojio jedino la ligu i cupao se na statistiku a kad bolje pogledamo Robert Lewandovski je imao bolju statistiku od njega,Ronaldo je imao tipa 10-11 golova manje od Mesija u novoj ligi i sa novim saigracima,sto i nije toliko drasticno koliko se predstavlja. Zlatna lopta nema smisla,to je marketing dva coveka,setimo se 2010.kako su Snajder i Inijesta zakinuti,2013 Riberi,onda Modric pre dve godine ispred Ronalda ,sad Mesi ispred Van Dajka,Salaha,Manea. Uefina sramota!

avatar
Don Andres
Friday, 17.01.2020
15:42

zbog cega bi to neko iz ekipe koja je osvojila ls uvijek trebao da osvoji zl? ls ne osvaja pojedinac vec tim. zl je nagrada za najboljeg fudbalera. nekoga ko je najvise pokazao u datoj godini, individualno. u 2019. messi je imao 50 golova i 18 asistencija. osvojio zl kopacku i zvanicno bio najbolji plejmejker u svijetu fudbala. najvise kreiranih sansi, najvise driblinga, najvise golova iz slobodnjaka, najvise golova van sesnesterca.. covjek izdominirao maksimalno, niko mu individualno nije bio ni do koljena

avatar
Don Andres
Saturday, 18.01.2020
01:25

hahahha ja sam mislio ti ozbiljan, kad ono pominjes laganjes i eibar.. kako je davao laganesu i eibaru tako je davao i atletiku, borusiji, brazilu itd itd. ovi iz liverpula inace davali golove sitiju, realu, juventusu i ostalim najjacim klubovima u evropi. daj ne budi smijesan.. niko individualno nije ni blizu bio dominantan kao messi, sve ostalo su samo izgovori ljudi koji ga nesto pretjerano ne gotive

avatar
RocknRolla
Saturday, 18.01.2020
00:23

Njegovi golovi Leganesu i Elbaru njegovom timu nisu doneli mnogo,nije zasluzio ove godine kao i 2010.

avatar
Bádr Hari
Thursday, 16.01.2020
22:36

ma kakvi , moj idol Messi je trebao dobiti sve zlatne lopte od 1990 pa na ovamo. :D:D

avatar
Dimebag Dárrell
Friday, 17.01.2020
02:12

Na ovaj komentar mi žao i da te zezam...

avatar
BlúeBoy84
Friday, 17.01.2020
02:13

Tek tek mi je 17 godina