Ništa bez Klopa, evo kako vidi prelazak Halanda u Siti

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 10.05.2022.
12:35
Izvor: Sportske.net, Beta

Više ništa neće biti isto.

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Nemački stručnjak i trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop izjavio je danas da bi prelazak Erlinga Halanda u Mančester siti doveo transfer tržište "na sasvim nov nivo" zbog potrošene sume novca.

"Mislim da se već dovoljno govori o ovom transferu. Znam da se mnogo priča o novcu, ali ovaj transfer bi podigao tržište na sasvim nov nivo", rekao je Klop za Skaj Sport, a sinoć smo preneli odgovor nemačkog stručnjaka Pepu Gvardioli.

Borusija Dortmund je u ponedeljak saopštila da je norveškom reprezentativcu ostavila slobodan dan za "rešavanje ličnih pitanja".

Bivši fudbaler Jan Age Fjortoft, sada sportski konsultant i blizak porodici Haland, na svom Tviter nalogu je napisao da je "doneta konačna odluka".

"Erling Halnad će sledeće sezone nastupati za Mačester siti. Poslednjih nekoliko nedelja potrošeno je na detalje ugovora", napisao je Fjortoft.

Britanska štampa tvrdi i da je dosadašnji fudbaler nemačke Borusije Dortmund prošao lekarske preglede i da je jedino ostalo da Siti aktivira oslobadjajuću klauzulu igrača od 75 miliona evra.

Holand (21) je u januaru 2020. prešao iz Salcburga u Borusiju Dortmund, za koju je postigao 85 golova na 88 nastupa.

Engleska štampa je izračunala da će uz provizije plaćene agentima i godišnju platu igrača, ukupni troškovi petogodišnjeg ugovora premšiti 250 miliona evra.

Podsetimo, Liverpul večeras vodi jednu od ključnih bitaka za ostanak u trci za šampionsku titulu u Engleskoj, a ukoliko verujete u trijumf "Crvenih" na gostovanju Aston Vili, AdmiralBet vam nudi kvotu od 1,47.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke