Ništa novo, odbrana Liverpula je očajna!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 21.09.2014.
10:14
Izvor: Sportske.net

Jučerašnja utakmica na "Apton Parku" je pokazala da Redsi nemaju kvalitet u defanzivi da bi se borili za velike stvari. Brojke su neumoljive...

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Prošle godine u sjajnoj sezoni u kojoj mu je u finišu titula iscurela kroz prste, Liverpul je u 16 mečeva primio dva i više gola. Naravno, fantastični napad predvođen Luisom Suarezom je maskirao slabosti, ali je prvo mesto izgubljeno baš u finišu sezone kada su recimo protiv Kristal Palasa svi problemi isplivali na površinu.

Sada ne postoji način da se sve brljotine poslednje linije pokriju tako što ćete postići gol više od protivnika, Baloteli je bio tih na stadionu "Čekićara", Staridž je povređen, Sterling ne može sam.

Može se reći da Šrktel i Lovren nisu uigrani, ovo je bio njihov treći meč, ali čini se da problemi leže na drugoj strani. Osam golova na pet mečeva u šampionatu rezultirali su sa tri poraza, nije pomoglo ni to što je dvadesetak minuta po početku, posle nokauta, Rodžers dodao Sakoa i promenio formaciju igrajući sa tri centralna defanzivca.

Sakoove brojke su loše, niti je blokirao neki udarac, retko stizao do duela gde bi njegova snaga došla do izražaja. Slično se može reći i za Škrtela, napadači Vest Hema su jednostavno bili prebrzi. Naravno, kada jurite rezultat jasno je da ćete se često naći u brojčanom hendikepu pozadi, ali nije samo ova utakmica u pitanju, Liverpulova odbrana jednostavno nema kvalitet za velike stvari.

"Ma kakva titula, Liverpul je daleko od vrha, oni moraju da se koncentrišu na borbu za četvrto mesto. Novim igračima je potrebno vreme, pogotovo Markoviću i Lalani, a bez Suareza koji je pravio razliku, neke velike ambicije su nerealne", smatra Džejmi Rednap, nekadašnji fudbaler "Crvenih".

"Lovren ima problema, odigrao je odlično za Sautempton prošle sezone, ali ovo je veći klub i pritisak je ogroman. Rodžersovom timu je potrebno više lidera, ljudi naviklih na velika očekivanja", pogodio je u srž Rednap koji je sada fudbalsko kolumnista.

"Gori su nego prošle godine, sada ne možete da računate da ćete postići više od 100 golova u sezoni. Moraju da se brane bolje", dodaje legenda kluba i dugogodišnji štoper Džejmi Karager.

Sezona je loše počela, jasno da je potrebno vreme da stvari dođu na svoje mesto, ali ne deluje obećavajuće...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke