Ništa od ''El Klasika'' u finalu, Real ispao!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 14.01.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

Dobili smo i drugog finalistu španskog Superkupa.

Beta/AP Photo/Jose Breton
Beta/AP Photo/Jose Breton

Povezane vesti

Posle Barselone, koja je sinoć tek posle penal-serije savladala Sosijedad, večeras je Bilbao u drugom polufinalu savladao ekipu Real Madrida sa 2:1 i tako postao drugi finalista Superkupa Španije.

Problemi za Real počeli su od 18. minuta meča, kada je Deni Garsija  kroz sredinu uposlio Raula Garsiju u kaznenom prostoru Reala, ovaj je umakao pažnji svojih čuvara i preciznim udarcem iskosa sa leve strane savladao Kurtou - 1:0.

Real je bio blizu izjednačenja u 31. minutu kada Marko Asensio propustio svoju priliku, a sedam minuta kasnije Bilbao je duplirao prednost.

Lukas je skrivio jedanaesterac, a precizan egzekutor bio je Raul Garsija koji postiže svoj drugi gol na ovom meču i Baskijci su poveli sa 2:0, što je prednost koju su uneli i u drugo poluvreme.

Naravno, očekivao se odgovor Reala, ali mogao je Bilbao i do trećeg gola u 54. minutu, kada Munijain nije iskoristio svoju priliku.

Potom slede još dve odlične prilike za Marka Asensija, u 58. i 62. minutu, kada je pogodio okvir gola, baš kao i sedam minuta kasnije.


Vreme je radilo za Bilbao, a nadu Realu da eventualno može do preokreta vratio je Karim Benzema u 73. minutu, kada je sa četiri-pet metara smanjio na 2:1, a gol je priznat posle provere uz pomoć VAR tehnologije.

Deset minuta kasnije Benzemi nije priznat drugi gol zbog ofsajda, a u 88. minutu Serhio Ramos nije bio precizan. Osam minuta je trajala nadoknada vremena, ali Madriđani nisu našli put do gola, pa je Bilbao uspeo da odbrani vođstvo i izbori plasman u finale.

https://admiralbet.rs/sport-pr...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 15.01.2021
18:45

Bez sudijske krađe vrlo teško Real može do pobede.

avatar
Mirjevac
Friday, 15.01.2021
02:26

Kad sudije i Var ne igraju za real, on je mrtvo slovo na papiru! To se vidlo u zadnje dve utakmice!

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 14.01.2021
23:11

Katastrofa Lukasa Vaskeza i Zinedina Zidana,ukratko.Vise niko ne zna sta Zidan uopste radi a trenutno ga spanska javnost mnogo proziva.Gde su Odriozola koji je jedan vrhunski desni bek,Odegard koji je prosle sezone kidao u Sosijedadu,Vinicius koji mora vise da igra jer svojom brzinom stvara velike probleme,Militao koji je jedan talentovan stoper?Sta je Zidan uradio sa njima?Oterao je Sebaljosa,Jovica,Reguiljona,Brahima Diaza i Tea Ernandeza a par njih sad igra odlicno i mogli su biti nosioci igre Reala u narednih par sezona.Benzema lagano pada u formi,jer je u poslednje 4 utakmice uputio tek jedan sut u okvir gola