Nova ideja, evo zemlje koja će prihvatiti organizaciju EP?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 12.03.2020.
10:51
Izvor: Sportske.net

UEFA i dalje traži način da se igra...

EPA/DOMINIC FAVRE
EPA/DOMINIC FAVRE

Povezane vesti

Kako smo pisali, UEFA je i dalje nesigurna šta će se daje dešavati kada je u pitanju EURO 2020. tim pre što još niko ne može pretpostaviti koliko će pandemija trajati.

Kako rekosmo, jedna od ideja je da se sve pomeri na godinu dana,  ali je tada zakazano SP za klubove, prvi put u novom formatu od 17. juna do 14. jula. Druga varijanta je da bude odloženo dve godine, da se igra u leto 2022. dok bi na zimu bili odigrano SP u Kataru.

Ali, postoji još jedna solucija. Da se sve utakmice koje bi trebalo da budu odigrane u zemljama koje su pogođene Korona virusom prebace u države koje su uspele za sada da se zaštite i izbegnu najgori scenario. Jedna od takvih je Turska, gde Čeferin ima uporiše.

Naime, Turci su bili kandidati za EP 2024. ali su izgubili od Turaka. Imaju infrastrukturu, trebalo bi da budu domaćini Lige šampiona, pa nema sumnje, ako se UEFA ipak odluči da se šampionat Evrope igra ovog leta, onda bi Turska mogla da bude domaćin većine mečeva.

Ali, za sada nema odluke, mada nije jasno ni kako će UEFA završiti takmičenja u LŠ i LE, s obzirom da ne mogu da kompletiraju osminu finala, Juve je u karantinu, a ni šta će biti sa domaćim šampionatima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
juvealexx
Thursday, 12.03.2020
21:33

"Turci su bili kandidat za EP 2024 ali su izgubili od Turaka " 😂

"Sami sebe pobjedili" 😂

avatar
LFC*19
Thursday, 12.03.2020
13:41

Ada u CG. Kod nas nema virusa. Imamo stadion pod Goricom, pod Trešnjicom, imamo i stadion FSCG, tu je stadion Su Su Sutjeske, a na sjeveru imamo Pljevlja, Bijelo Polje, Berane i Plav na kojem igra Jezero. Tu je i naravno stadion u Baru, Grblju... Možemo dostojno i kako dolikuje da dočekamo sve i da to bude najprepričavaniji šampionat. Ljubitelji fudbala su tu, trenera imamo 600 iljada. Ako ovo ne razmotre onda ništa ne znaju ovi iz UEFE FIFE i ostalih političko-profitnih a usputno i fudbalskih organizacija. Prednost može biti ovaj auto put što pravimo i svima je blizu da dodju na more i u Budvu. Oni što brzo ispadnu neće morati ići kući odmah zbog gužvi, nego im se više isplati da ostanu a džabe je za njihove plate i te priče. Bili bismo posvećeni maksimalno, da im prodamo uslugu, osmjeh i evropeJizam. Dabar dan, izvolite, dođite nam opet juče :)

avatar
Offside
Thursday, 12.03.2020
12:07

Kakva je razlika?Ako se prvenstva nastave naknadno igraci ce na taj Euro doci totalno izmasakrirani,ako se prvenstva trajno prekinu igraci opet nece biti u takmicarskom pogonu za leto (barem ne svi).A na kraju krajeva,to je ogromno i masnovno takmicenje a samim tim je i mogucnost sirenja zaraze ogromna.