Nova nada, "Rosoneri" postaju "Delfini"!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 27.03.2018.
10:36
Izvor: Sportske.net

Zatražene informacije, to ne znači da je prodaja sigurna, ali bi ovo bio daleko najbolji rasplet.

EPA-EFE/MARIO TADDEO
EPA-EFE/MARIO TADDEO

Povezane vesti

Dani prolaze, Jonghong Li ne uspeva da nabavi novac, čak je imao ideju da plati u bitkoinima, izgleda da je sve izvesnije da će zbog duga od 300 miliona Milan na kraju završiti u rukama američkog investicionog fonda "Eliot".

Oni bi ga zatim ponudili na prodaju, pominjan je Ališer Usmanov, ali je ovaj tajkun iz Rusije, poreklom Uzbekistanac demantovao da mu je nuđen Milan, on i dalje pokušava nekako da preuzme većinski paket u Arsenalu.

Ostali su Arapi, odnosno Saed Al Falasi, član kraljevske porodice iz Emirata u igri, ali se sada pojavio najozbiljniji kupac.

Informacije od Eliota je zatraži američki milijarder Stiven Ros, vlasnik Majami Delfinsa, NFL ekipe i čovek čije se bogatstvo procenjuje na oko 12 milijardi evra.

Naime, on je već umešan u fudbal, radi se o čoveku koji je ogranizovao međunarodni Kup Šampiona koji se igra svakog leta i u kome nastupaju najznačajniji klubovi na svetu.

On je zagovornik ideje o pravljenju svetske Superlige, sećate se verovatno projekta u kome bi igrali najbolji evropski klubovi i još nekoliko timova sa drugih kontinenata.

Ideja je bila primamljiva za sve, osim Engleza koji ne žele da dele svoje bogatstvo sa drugima, niti da uništavaju PL.

Inače, pomenuti Ros bi, prema informacijama medija, ako kupi Milan, što nije izvesno jer to što je zatražio informacije je tek prvi korak, izgradio odmah novi stadion, a njegovo bogatstvo bi bilo sasvim dovoljno da pokrije dugove Milana, ali i da "amerikanizuje" klub i na taj način na velika vrata uđe u evropski fudbal.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke