Novi udarac za Barsu, opet mora bez Mesija!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.01.2021.
08:18
Izvor: Sportske.net

Kapiten Barselone čeka odluku komisije.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Barselona je izgubila Superkup Španije, pošto je Atletik Bilbao slavio rezultatom 3:2, ali to nije jedina loša vest za Katalonce.

Pravilo La Lige nedavno je promenjeno, pa tako se suspenzija za crveni karton u jednom domaćem takmičenju prenosi se i na ostala. U prevodu, Mesi će suspenziju odraditi u Kupu kralja i La Ligi i čeka ga minimum dve utakmice suspenzije.

On će sigurno propustiti meč 1/16 finala Kupa kralja u četvrtak sa trećeligašem Korneljom, kao i gostovanje Elčeu u nedelju.

U slučaju da zaradi potencijalnu kaznu od četiri utakmice, onda će propustiti i moguć meč osmine finala Kupa kralja naredne nedelje i novi ligaški duel sa Atletik Bilbaom, na Kamp Nou, 31. januara.

U tom slučaju, na teren će se vratiti tek za gostovanje Betisu 6. ili 7. februara.

Ipak, na Kamp Nou se nadaju da će Mesi dobiti samo dva meča, da će propustiti Kornelju i Elče, što će mu i dobro doći, pošto je sinoć igrao rovit.

Inače, zanimljivo je i to da je ovo Mesijev prvi crveni karton na klupskom nivou, odnosno u dresu Barselone, i tek treći u karijeri, pošto je  dva dobio sa Argentinom, protiv Mađarske 2005. i protiv Čilea na Kopa Americi 2019.

Odluka o Mesijevoj suspenziji biće poznata u narednim danima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke