Novi udarac za grogiranog Bertomeua, Barsa pred bankrotom?!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 13.04.2020.
11:00
Izvor: Sportske.net

Kampanja se zahuktava, novi pritisak na predsednika...

EPA-EFE/Marta Perez
EPA-EFE/Marta Perez

Povezane vesti

Posle ostavke šestorice članova borda i optužbi da je bili finansijskih neregularnosti, odnosno pronevera, predsednik Barselone Bertomeu se suočio sa još većim pritiskom. U borbi za moć koriste se sva srtedstva, kandidat Viktor Font koga podržava Ćavi, ali prećutno i svlačionica predvođena Mesijem i Pikeom je izneo poražavajuće podatke.

Ovaj biznismen, lider "Si al futur" grupe je prvi otkrio da je Barselona platila milion evra PR firmama da plate Mesija i igrače preko društvenim mreža, što klub demantuje.

Font kaže da je 2017. upozoravao šta će se desiti.

"Naša organizacija je upozoravala da rukovodstvo vodi Barselonu u uragan. Oni ne shvataju da moraju da zamene postepeno najbolju generaciju u istoriji kluba, ali i da razvijaju održiv finansijski projekat, kao i da se takmiče protiv korporacija sa neograničenim resursima", aludirao je font na vlasnike Sitija i Pari Sen Žermena.

"Oni nemaju kapacitet da vode Barselonu u ovim vremenima, oteli su moć iz ruku navijača, zaobilaze insistituceije, a rizik je od velikog sada postao gotovo nerešiv. To što se dešava u klubu i ostavke šestorice članova borda su vrh ledenog brega", dodaje Font u saopštenju.

On optužuje Bertomeua da umesto da se povuče posle kraha, menja članove odbora i gura klub u propast.

Bonus

"Setimo se šta je napravio sa Nejmarom, kako se Barsa ponižavala, zatim blatila sopstvene igrače, ređala pogrešne investicije jednu za drugom. I sada su došli na ivicu bankrota, pošto će prihodi trpeti zbog pandemije. Oni će to probati da iskoriste kao izgovor, ali i pre toga je bilo jasno gde srlja klub. Najnovija sramota i svađa sa igračima oko smanjenja plata ostavlja još gori utisak", dodaje Font.

U pozadini besni sukob Mesija sa Abidalom, igrači su nezadovoljni, smanjenje od 70% neće pokriti dugove, Argentinac je ljut jer je Barsa bacala dimnu zavesu prošlog leta pregovarajući oko povratka Nejmara sa ciljem da ne postigne dogovor.

Iako su igračima smanjene plate 70%, to nije dovoljno, klub će biti u gubitku oko 300 miliona, pa je zatražio da zaposleni budu stavljeni na vladin program mera pomoći što je tek ponižavajuće za klub.

Pisali smo, evo šta se sve krije iza rata u Barseloni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Uncounquered
Monday, 13.04.2020
21:11

Barseloni treba kompletan restart sistema...da zrtvuju jednu sezonu i da se pripreme za zivot posle Mesija.
Kao sto je uradio Inter, i Celzi u prethodne 2 godine...navijaca imaju vise svakako od ova 2 navedena kluba, a i veci marketing i sponzorstvo.
Bez problema bi se oporavili, samo treba zrtvovati jednu sezonu i pocistiti sve trulo i zastarelo u kompetnom sistemu.

avatar
NikkiCFC
Monday, 13.04.2020
17:41

Svako leto puknu +100m za nekog igraca...

avatar
Gile sile pravi
Monday, 13.04.2020
15:31

I onda im razni portali sirom sveta guraju svaki dan po jedan transfer preko 100 miliona evra, na koju foru onda sele Lautara svaki dan u Baselonu a oni u totalnom haosu pred bankrot - ili su oni u nekom tripu da je Inter socijalna ustanova da deli svoje najbolje igrace za neku sicu jos ako moze i rate. Mesi treba da stavi tacku sa njim na celu pricu, A sigurno ce to i da uradi - Nejmar pa i Lataro su nemoguca misija postali za Barsu

avatar
Amalainter
Monday, 13.04.2020
13:37

Nikome ne zelim zlo ali..takvi ako propadnu samo i jedino je njihova greska..pokrij se usima i cuti a ne oni kao dovode Lautara,Nejmara..hahaha.smesni su

avatar
deki trbic
Monday, 13.04.2020
16:00

pa ja ako sada ne propadnu nece nikada....xD realno tolko para ode na plate, a nema velikog sponzora prihoda itd....:D jedno 80% budzeta ide na plate

avatar
Mirjevac
Tuesday, 14.04.2020
00:22

Barci na plate ide oko 58%, realu oko 48%, tako da to nije koliko si ti naveo! Barca ima igrace da proda i to nece morati da prodaje one naj bolje vec ce da ih cuva, ima ona one mladje i nekoliko starijih i eto para! Kaze se da je na ivici bankrota ali nije bankrot! barca je u boljoj situaciji od reala, real isto je morao da smanji plate, real ima kredit od 500 miliona, za renoviranje stadiona, posto je Mesi zadnji put reko da hoce da oni renoviraju stadion, posto braca je jedini klub koji ima dva stadiona, jedan da treniraju a to je Bernabeu, a drugi da igra za trofeje, i Mesi im je reko da nece vise da trenira na Bernabeu posto je u losem stanju, Real ima gazdu kome mora da isplacuje dobrit, barca nema kredit, nema gazdu, njen gazda su navijaci i oni ne traze dobit, tako da barca je u boljoj situaciji! Barca ce da promeni loseg predsednika i ponovoce da bude u vrhu, prem da je ona i sad u samom vrhu!

avatar
deki trbic
Monday, 13.04.2020
13:08

ahahahhahh :D tako im i treba....xD

avatar
petar8
Monday, 13.04.2020
12:48

Gdje je momak sto uvjerava sve da je Barca puna kod brod?!

avatar
Mirjevac
Tuesday, 14.04.2020
00:16

Barca je i dalje puna ko brod, zato sto ona ima dobre igrace da proda, ima mesta jos za sponzore, ima igrace i da ostanu da nemora nijednog da kupi, kaze se na ivici bankrota! barca je u boljoj situaciji finasijskoj od reala, ona nema kredit, ona nema gazdu kome da isplacuje dobitak! Real ima kredit da vraca kedit od 500 miliona, kredit koji je uzo da renovira stadion, real ima gazdu koji ceka na svoj dobit, realu samo 10% manje od barce odlazi na plate, tako da je real u mnogo losem stanjju! barca ima nekoliko odlicnih igraca da proda i ima sta i da ostane, ako braca proda na primer dembelea, Grizmana, Kutinja, Umtitija, Raketica, Vidala, Rafinja, tu je negde oko 500 miliona i eto para! Barca ima nekoliko odlicnih mladih igraca koje moze da povuce sa pozajmice i eto njoj igraci, a i Suarez ima jos dve sezone ugovor i dotle se barca izvlaci iz krize, ali ovo sto se pise je jedino tacno da je barcina naj gora uprava u istoriji, a to nemora da znaci da nece barca da i dalje pobedjuje i da osvaja, zbog jednog loseg predsednika!

avatar
petar8
Wednesday, 15.04.2020
14:38

Coutinho,dembele su minus, znaci nema sanse da izvuku novac koji su u njih ulozili .pogotovo ne nakon ove krize sa koronom nijedan ali bas nijedan klub nece inati oara za transfere,barem ne one vece.Rakitic prosao 31.g,rafinha vec imao 2 teze ozlijede ako se nevaram,vidal jos stariji od rakitica. Ja neznam gdje ti tu vidis 500 mil eura. Skidaju igracima 70%place jer nemaju para a ti tvrdis da su puni ko brod. Da su puni nebi imali potrebu skidat

avatar
petar8
Wednesday, 15.04.2020
14:34

Jesi ti uopce zavrsio osnovmu skolu?! Ja mialim da nisi,jer po ovom sto pises ti si balavac. Nemoguce da odrasla osoba ima ovakvo razmisljanje