Nula u derbiju portugalske Primeire, Braga napunila mrežu Estorila do vrha!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 01.10.2017.
22:28
Izvor: Sportske.net

U okviru osmog kola portugalskog šampionata, Braga je upisala ubedljiv trijumf, dok su Sporting i Porto odigrali nerešeno u prestonici.

EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

Lisabonski Sporting je na stadionu "Žose Alavalade" dočekao do ovog kola stoprocentni Porto, a utakmica je završena najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Utakmica nije donela puno uzbuđenja, a najbolju priliku na susretu propustio je snažni napadač Porta Musa Marega u završnici prvog poluvremena. On je dobro prihvatio jedan centaršut, uputio je udarac ka golu Sportinga, ali je lopta pogodila prečku!

Porto je bio dominantan u prvom poluvremenu, imali su sedam šuteva ka golu rivala (4 u okvir gola), dok je Sporting imao samo jedan upućen udarac u okvir gola Ikera Kasiljasa.

U drugom poluvremenu je bilo još nezanimljivije, oba tima su imala po svega dva pokušaja.

Nešto ranije Braga je dočekala Estoril, a goste su ispratili sa šest golova u mreži, bilo je 6:0 (2:0).


Poveli su u 16. minutu preko Souse, a Silva je udvostručio prednost u 40. minutu.

Nakon devet minuta igre u nastavku, Martins je postigao gol za 3:0, samo tri minuta kasnije četvrti gol za domaćina postigao je Ksadas.

Na isteku jednog časa igre debakl je golo potvrdio Orta, da bi konačan rezultat postavio isti igrač u 83. minutu susreta.

Porto ostaje prvi nakon ovog kola, imaju 22 boda, dok je Sporting drugi sa dva manje. Treća je Benfika sa 16 bodovao, dok je četvrta Braga sa 15 osvojenih bodova, peti je Maritimo sa istim brojem bodova kao Braga.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke