Ocene - Kapiten Maurito, kralj Milana "Sarma" spasavao, Rodrigez najgori!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 15.10.2017.
22:45
Izvor: Sportske.net

Ikardi, Kandreva i Handanović junaci derbija, na drugoj strani Milan bolji u drugom delu, ali je Švajcarac zaista poklonio pobedu "crno-plavima".

EPA/ROBERTO BREGANI
EPA/ROBERTO BREGANI

Povezane vesti

Inter

Handanović 8

Ključ je bila intervencija u prvom delu u finišu kada se sjajno spustio na prvoj stativi i branio udarac Borinija. U nastavku spasao još jedan gol kod udarca Bonaventure. "Sarma" je u ovoj deceniji uz Bufona daleko najbolji golman u Seriji A. Kod drugog gola Milana malo mu je nedostajalo da i to izvadi. Na kraju uz Ikardija i Kandrevu čovek odluke.

D'Ambrosio 6.5

Dobro kontrolisao desnu stranu u prvom delu, kasnije pao i sve češće je Milan probijao po njegovoj strani.

Škrinjar 7


Sve ono što Milan nije dobio sa Bonućijem jeste Inter sa sjajnim Slovakom. Potpuno isključio iz igre Andre Silvu u prvom poluvremenu, u nastavku imao više teškoća kada se pojavio Kutrone.

Miranda 7

Glup karton, par nesigurnosti u prvih 20 minuta, jedan dobar skoko pred golom Donarume, Brazilac je lider odbrane već par godina.

Nagatomo 6

Svi ga otpisuju, on koristi povrede, suspenzije da igra, skuplja nastupe, teraju ga svakog leta, evo ga još jednom u derbiju. Leva strana napada Intera nije baš funkcionisala jer se slabo ubacivao da pruži opciju Perišiću. Jednostavno on nema kvalitet za veliki klub.

Galjardini 6.5

Solidan, ono što se očekuje od njega, bivši igrač Atalante radi, dobar u duelu, siguran na lopti, nije počeo dobro sezonu, ali se vraća u prošlogodišnju formu. Kod gola nije zatvorio Susa.

Borha Valero 6.5

Španac može i bolje, ali ovo je bila utakmica za ratnike i on je tome odgovorio na pravi način, mada i dalje nedostaje kreacija na sredini.

(Eder - Ušao u finišu, kada je Spaleti tražio pobedu)

Vesino 7

Probao je Spaleti da iznenadi gurnuo je bivšeg fudbalera Fiorentine napred kako bi Urugvajac vršio pritisak na štopere Milana, tu se dosta potrošio, pa nije lako oceniti njegov učinak. Imao veliku šansu u drugom poluvremenu, pa i onda jedan sjajan prodor, mnogi su sumnjičavo vrteli glavom kada je stigao, isplatilo se.

Kandreva 8

Od prvog minuta se videlo da je raspoložen, na kritike odgovorio sjajnom partijom. U drugom poluvremenu se umorio, ali svejedno, jedan od najboljih večeras.

(Kanselo - Portugalac je ušao da duplira bok i praktično da zatvori utakmicu, ali je Inter primio gol)

Ikardi 9

"Maurito" je kapiten i mada mu često zameraju da nije vođa, dovoljna je jedna situacija, jedna šansa da promeni tok meča. Jedan od najboljih napadača Evrope, u to nema sumnje. Način na koji je postigao dva gola govori u prilog toj činjenici. Na kraju zaslužio je da het-trikom reši pitanje pobednika.


Perišić 7

U prvom poluvremenu je Montela uspeo u nameri da zaustavi Hrvata koga su se u Milanu i najviše pribojavali, ali pukla je druga strana što je rezultiralo vođstvom Intera. U nastavku je asistirao Ikardiju kod gola, Perišić je jedan od ključnih ljudi Intera već sezonama.


MIlan

Donaruma 6

Za golove nije kriv, napravio nekoliko loših dodavanja, nije u formi od prošle sezone kada je spasavao tim.

Leo Bonući 6

Nema se šta reći, kasnio kod gola, formacija 3-5-2 neće od njega automatski napraviti onog igrača iz Juventusa, u ovom trenutku se čini kao promašaj.

Romanjoli 6


Nikako da pokaže one partije zbog kojih ga je Mihajlović doveo iz Sampdorije, odnosno platio Romi ogroman novac. Spor, dosta greši u predaji lopte, nikako da se uklopi.

(Lokateli - Ušao u poslednjih deset minuta kada je Montela "presvičovao na 4-4-2)

Musaćo 6.5

Argentinac je čini se i najmanje grešio od trojice štopera. Ali, ni on nije na nivou onoga što je igrao u "Žutoj podmornici".

Rikardo Rodrigez 5

Najgori igrač meča, ali on u reprezentaciji Švajcarske igra odlično, problem je u Milanu. Jednostavno bez daha, često pliva, nema podršku, kod gola je puklo preko njega, ne možemo da ga prepoznamo. Na kraju je i poklonio pobedu Interu.

Borini 7


Imao šansu, ali to što je Montela probao taktički da iznenadi sa Borinijem koji pokriva kompletnu desnu stranu nije mu se isplatilo. U nastavku živnuo, učestvovao kod gola, ali neće baš na kraju po dobrom pamtiti svoju prvu "Madoninu".

Kesi 5.5


Dosta trčao kao i uvek, dobio nekoliko duela, ali daleko je to od onoga što je pružao u Atalanti. Montela ga je zamenio na poluvremenu tražeći ofanzivniju formaciju.

(Kutrone 7 - Sa njim Milan kao da je delovao sa potpuno novim timom u nastavku. Velika nada Milana)

Lukas Bilja 5.5

S obzirom na njegovo iskustvo za očekivati je da stane na loptu, da pokuša da organizuje svoj tim, nije uspeo, mnogo bolji kada samo kvari protivničku igru. Krivac za drugi gol.

Bonaventura 6.5

"Đak" je dugo bio van forme, igrao loše, povreda je ostvarila traga. Ali, ovo je njegov povratak, gol će mnogo značiti, mada može da igra mnogo bolje.

Suso 7

On je pokušavao, ali dobro ga je Spaleti zatvorio nikada nije ostajao jedan na jedan, pa nije ni imao priliku da šutira u prvom poluvremenu. Nakon toga kao da je pažnja popustila, prvo je Handanović odlično intervenisao, ali drugi put kada su Španca pustili desilo se neminovno.

Andre Silva 6

Iskreno, deluje na momente kao zli brat blizanac onog iz Portoa. Ali, istini za volju nije imao nikakvu podršku iz veznog reda dok u nastavku nije ušao Kutrone. Pogodio je stativu i delovao mnogo bolje u nastavku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 17.10.2017
08:59

JD, sad sam video tu sansu, hvala, ali Mirandina je bila kudikamo ozbiljnija.

avatar
Benz9
Monday, 16.10.2017
16:07

ne razumijem Montelu nikako...ako ti posao zavisi od pobjede (kako novinari napisase) zasto onda u situaciji kada gubis ne riskiras i izvadis Bonucija iz iger i predjes na 4-4-2...Em je direktni krivac za prvi i sukrivac za drugi (bilja jeste prodao lotu,ali ikardi je pobjegao bonuciju) em se ne snalazi u toj formaciji...4-3-1-2 sa Romanjolijem i Musakiom u odbrani i sa Susom iza silve i Kutronea i da te bog vidi

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 17.10.2017
08:53

Bas tako. Ili 4-3-1-2 ili klasicna 4-4-2 (jeste da danas retko ko igra tako, ali igrali smo kod SM, zasto ne bismo ponovo bar dok ne stanemo na noge): Donaruma- Borini (Abate), Musakio, Romanjoli (Bonuci), Rodrigez- Suso, Kesi, Biglia (Lokateli), Calhanoglu (Bonaventura)- Silva, Kutrone (Kalinic).

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 16.10.2017
09:21

Tek sad vidim da je Borini imao jedan dobar sut u drugom poluvremenu:-D

avatar
amigo999
Monday, 16.10.2017
07:12

Koji golivi Ikardija, pogotovo drugi gol. Neverovatno, Perisic salje loplu skoro iza ledja Ikardiju. i Ikardi vuce nogu nazad u vazduhu...sut...Vec sada je ubedljivo najbolja 9 na svetu kada je u 16 metara...

avatar
Forza RoSs0neri
Sunday, 15.10.2017
23:20

Gledao celu tekmu i imao sam osecaj da je Inter igrao onoliko koliko mu je trebalo.Znaci na pocetku tvrda igra bez mnogo prilika,Inter daje gol za 1-0 kraj poluvremena,pocinje drugo Milan napada a Inter se povukao 1-1.Cim je Milan izjednacio Inter se otvara i daju drugi gol posle 10ak minuta,ponovo Milan napada ma da prilicno jalovo i dodje 2-2 I onda se videlo da je Montela dosao da ne izgubi cim je bilo 2-2 odmah se staje na napadima i dobacivanje u odbrani.Drago mi je sto je Inter pobedio...Stvarno, neresen rezultat Milanu nista nije znacio opet bi nam Lazio bezao 6 bodova jedino sto nam je menjalo situaciju je pobeda za koju smo bili prevelike kukavice i nismo je zasluzili.Juventusu svaka cast kako su nam finu uvalili Boncija koji je kod nas rupa nevidjena (a najvise sam se njemu radovao),Andre Silva isto sem one stative nevidljiv na utakmici.Ne mogu da verujem ali mi je delovao kao da je najkonkretniji bio Borini.Nadam se poslednja Montelina utakmica.Cestitke Interu naravno.

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 15.10.2017
23:16

..kad sam u pred sezoni napisao da će Škrinar bit top pojacanje,20-30 velikih znalaca mi dade 20-30 minusa..

avatar
Fausto87
Monday, 16.10.2017
07:17

Decko je vrlo jak u duelima,ne ispada tako lako,igra jednostavno...

avatar
myspace
Sunday, 15.10.2017
23:08

Kakav mec, zbog ovoga volim seriju A. Realno ono penal nije bio. i remi bi bio fer rezultat. Milan mora svaki mec da grize kao veceras. Montela nije los trener ali nije trener za milan. Velika ce borba biti za 4 mesto Milan, Roma, Lazio.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 16.10.2017
07:57
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Sunday, 15.10.2017
22:56

Po poslednji put, nije Meaca nego San Siro. Gledao sam i sa italijanskim i sa engleskim komentatorima, niko ne koristi taj zvanican naziv stadiona i svi ga ignorisu, stvarno je tako!

avatar
BlueBoy84
Monday, 16.10.2017
07:52

San Siro kada je Milan domacin , Djuzepe Meaca kada je Inter domacin

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 16.10.2017
13:25

Ti mozes ako hoces samo tada, za mene je San Siro ime tog stadiona uvek i za sva vremena.

avatar
Boris Nedeljkovic
Sunday, 15.10.2017
22:51

jel ovo zvanicno ocenjivanje i opis igraca od strane italijanskih medija ili to neko onako....da ne kazem sta radi????!

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 17.10.2017
08:54
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 18.10.2017
23:50

Kod pravog strucnjaka ce svi oni valjati i biti na visem nivou, ali ne vidim neku gresku ovde gore, neki igraci su cak i previsoku ocenu dobili, a sam opis je vec stvar stila:-D

avatar
Boris Nedeljkovic
Wednesday, 18.10.2017
23:14

vidi revolte....kad se ocena opise na ovakav nacin....prosto se zapitam valja li iko u nasem timu ili smo ko mecka na dobos otisli....

avatar
Lazzari
Sunday, 15.10.2017
22:46

Montela ide posle ovoga, hvala Bogu!nMilan ipak bolji veceras, mora se priznati.

avatar
Oldboy
Sunday, 15.10.2017
22:51
avatar
John Doeee
Monday, 16.10.2017
02:15
avatar
Pravi romanista
Sunday, 15.10.2017
23:23
avatar
The_Matrix
Sunday, 15.10.2017
23:13

Koliko je Milan bio bolji u drugom toliko je Inter bio bolji u prvom poluvremenu. Razlika je samo sto je Milan na kraju isao sve ili nista jer im je samo to odgovaralo i niata nisu mogli da izgube osim da na dole povucu i Inter. Krajnji rezultat pokazuje da je Inter bolji za taj jedan gol jer kad god je Milan stizao do poravnjanja oni su se podizali i vracali vodstvo