Od Kamore ne možeš da pobegneš, reprezentativac Italije u kandžama mafije!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 03.03.2017.
18:40
Izvor: Sportske.net

Hteo je da postane član klana kao klinac, sprečen je, ali ovo sada je gore, kada je ostvario snove, preti mu krah!

BETA/AP Photo/Tano Pecoraro
BETA/AP Photo/Tano Pecoraro

Povezane vesti

Armanda Iza glasine prate od početka karijere.

Rođen je u Napulju, u nekim pričama oko zloglasne Kamore je spominjano njegovo ime, a optužen je za nameštanje mečeva u vreme dok je bio član Avelina.

U pitanju su pobeda Avelina nad Ređinom od 3:0 i poraz od Modene, od 1:0.

Presretnuti razgovori ukazuju da je Kampra namestila mečeve, da su igrači plaćani oko 50 000 evra, a da su uplate bile blizu pola miliona.

U sklopu istrage navedeni su bivši igrač Avelina Luka Pini, kao i Frančesko Milesi, a Izo koji je pozvan i u italijansku reprezentaciju je navodno bio glavna karika.

Izova priča je klasika, rođen u Skampiji, siromašnom predgrađu Napulja gde kriminal caruje. Uspeo je da se dokopa mlađih kategorija Napolija, čak ga je Macari pozvao u prvi tim. Hteo je da ostavi fudbal kada mu je otac umro, završio je u Triestini koja je propala, pa se vratio na jug u Avelino.

Optužuju ga da je bio spona sa mafijom, koja ga je vrbovala kao klinca, ali je njegov ujak sprečio da kao klinac ostane na ulici. On je bio jedan od šefova klana, ali je tada presudio da treba da igra fudbal, umesto da uđe u klan i to naveo kao želju pokojnog oca.

Ipak, kontakti izgleda nisu prestali, probali su, tvrdi tužilac preko njega da nameštaju u Triestini, tada igrači nisu primali stipendije, ali nije uspelo, odnosno na utakmice nije bilo dovoljno garancija.

Ali, u Avelinu je bio karika ka starijim igračima, pa su navodno nameštena dva meča. igrači su delili novac, nisu dobili puno, najviše je navodno profitirao Pekarisi koji je igrao umesto Iza u toj utakmici. Sadašnji igrač Đenove dobio je samo 6000 evra.

Posle toga je došao proboj u karijeri, Đenova, reprezentacija, ali i istraga, pa sada tužilac traži šest godina suspenzije što bi za Iza bio i kraj ozbiljne karijere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
daka bar
Friday, 03.03.2017
23:47

kad procitah ovo reprezentativac italije, pomislih u najmanju ruku da se radi o bufonu!

avatar
bebel
Friday, 03.03.2017
20:35

Kad bi u Italiji suspendirali sve igrače koji imaju veze s mafijom, mislim da bi mnogi klubovi morali igrat s juniorima.