Odložen derbi između Dinama i Hajduka

Autor: Milovan Longinov
sreda 08.09.2021.
19:17
Izvor: Sportske.net, Beta

Zagrepčani tražili...

Povezane vesti

Fudbalska utakmica devetog kola hrvatskog prvenstva između Hajduka iz Splita i Dinama iz Zagreba odložena je na zahtev gostujućeg kluba, saopšteno je danas iz tog takmičenja.

Utakmica je trebalo da se odigra 19. septembra na "Poljudu", a Dinamo je tražio odlaganje, jer tri dana ranije igra utakmicu u grupnoj fazi Lige Evrope na svom terenu protiv Vest Hema.

"Propozicijama takmičenja, klub koji se plasira u grupnu fazu Uefinih takmičenja ima pravo na još jedno odlaganje meča tokom jeseni, ako u kvalifikacijskom delu nije imao dva odlaganja. Prema odredbama propozcija, odložena utakmica odigraće se u prvom mogućem slobodnom terminu, najkasnije pre kalendarom takmičenja predvidjenog termina za odigravanje dva poslednja prvenstvena kola, o čemu će odluka biti doneta naknadno, zavisno od rezultata Dinama u Ligi Evropa", navodi se u obrazloženju odluke, prenela je Hina.

Nakon nekompletnog sedmog kola hrvatskog prvenstva, četiri tima imaju po 13 bodova, i nalaze se na deobi prvog mesta, to su Dinamo, Rijeka, Hajduk i Osijek.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke